Το πρόγραμμα Gemini ήταν το δεύτερο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 κατά τη διάρκεια του διαστημικού αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση.

Το έργο ξεκίνησε το 1965, όταν η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ολοκλήρωσε το πρώτο πρόγραμμα διαστημικών πτήσεων: το πρωτοποριακό έργο Mercury, το οποίο είχε φέρει με επιτυχία την πρώτη τροχιά των ΗΠΑ.



Το πρόγραμμα Gemini, αντίθετα με τον προκάτοχό του και τη μετέπειτα συνέχιση του προγράμματος Apollo, δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη ευφορία στην κοινή γνώμη, αν και οι εξελίξεις που επιτεύχθηκαν στο έργο αυτό θα ήταν  ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μελλοντικών αποστολών Apollo και την προσγείωση  στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος Gemini ήταν να αποδείξει τις δυνατότητες της διαστημικής πτήσης και της σύζευξης που θα χρησιμοποιούνταν  αργότερα κατά τη διάρκεια των αποστολών Apollo.



Ένας άλλος στόχος των αποστολών Gemini ήταν να επεκταθεί η διαμονή των αστροναυτών στο διάστημα για χρόνο έως και δύο εβδομάδων. Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που απαιτείτο για τις αποστολές του Απόλλωνα.


Μία από τις πιο περίεργες εικόνες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος  Gemini λήφθηκε το 1966, κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini X.

Το Gemini 10 ήταν μια επανδρωμένη διαστημική αποστολή του προγράμματος Gemini που έγινε το 1966. Ήταν η όγδοη επανδρωμένη πτήση του προγράμματος Gemini και ήταν  το δέκατο έκτο του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος.

Η αποστολή διήρκεσε 2 μέρες, 22 ώρες, 46 λεπτά, 39 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του Gemini X, οι αστροναύτες έκαναν λήψη έσπασε σε μια σειρά από εικόνες , που  ήταν κρυμμένες στα αρχεία της NASA.

Μια από τις εικόνες δείχνει ένα μυστηριώδες φως στα δεξιά του διαστημικού σκάφους και του πλανήτη Γη.






Την  εικόνα αυτή μπορείτε να την δείτε  στον παρακάτω σύνδεσμο:



Με τη μεγέθυνση, βλέπουμε ξεκάθαρα τι φαίνεται να είναι τρία λαμπερά φώτα.  Οι συνωμοσιολόγοι  των UFO είναι πεπεισμένοι ότι αυτό που εμφανίστηκε στην εικόνα ήταν στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο  διαστημόπλοιο.

Περιέργως, ο κύριος Gordon Cooper, αστροναύτης και μέλος του έργου Gemini, δήλωσε: "Πιστεύω ότι αυτά τα εξωγήινα οχήματα και τα πληρώματά τους επισκέπτονται αυτόν τον πλανήτη από άλλους πλανήτες ... "

πηγή: ancient-code

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger