Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός - Ορμητικά νερά έκοψαν για δύο ώρες στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29o χιλιόμετρο - Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν ξανά Μάνδρα, Μαγούλα και Ελευσίνα

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων δύο ημέρων «φούσκωσαν» πάλι τα ρέματα, με αποτέλεσμα να ξεχυθούν με ορμή και οι κάτοικοι της περιοχής να βιώνουν, για δεύτερη φορά, τον ίδιο εφιάλτη μέσα σε λίγους μήνες.





Η νέα βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/6) έκοψε στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29,5ο χλμ προς Κόρινθο, ενώ έκλεισε και η παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως και η έξοδος της Αττικής οδού προς Μάνδρα. Η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πραγματοποιείται από δύο λωρίδες, ενώ την ίδια ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, τα σημεία τα οποία παραμένουν κλειστά είναι τα εξής:

Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο 29.5 χλμ, στο ρεύμα προς Κόρινθο (ανοιχτές δυο λωρίδες κυκλοφορίας)
Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών από γέφυρα Μάνδρας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα

Κόμβος Μάνδρας-Μαγούλας, ρεύμα προς Αθήνα
Αττική Οδός, έξοδος προς Μάνδρα
Οδός Στρατηγού Ρόκα στο ύψος της συμβολής με την οδό Δούκα, ρεύμα προς Μάνδρα

Οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας-Μαγούλας
Οδός Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα. Δυσχέρεια στην κίνηση στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από Δαφνί έως διυλιστήρια.

Επισημαίνεται ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό, εργάζονταν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό. Οι ουρές ωστόσο των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων εκτείνονταν για χιλιόμετρα και έφτασαν μέχρι το Δαφνί.

Σε αυτό το σημείο είχε κλείσει η Εθνική οδός







Στο έλεος της κακοκαιρίας Μάνδρα, Μαγούλα, Ελευσίνα

Τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ ο κεντρικός δρόμος της Μάνδρας μετατράπηκε για δεύτερη ημέρα σε χείμαρρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα ήταν σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 60 κλήσεις για άντληση υδάτων καθώς και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Αυτοψία του Newsbomb.gr στη Μάνδρα: Ο εφιάλτης επέστρεψε στην περιοχή.

Η εικόνα που παρουσιάζει εδώ κι ένα εικοσιτετράωρο η Μάνδρα, ξυπνά μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου που είχαν πλήξει τη δυτική Αττική.

Οι κάτοικοι, αποκαρδιωμένοι, είδαν για ακόμη μία φορά τις περιουσίες τους να χάνονται στην ορμή της λάσπης και των χειμάρρων που κάλυψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.






Στο ίδιο έργο θεατές - Κανένα αντιπλημμυρικό έργο
Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον ίδιο εφιάλτη, αφού το ίδιο φαινόμενο το έζησαν τον Νοέμβριο του 2017.

Προφανώς οι 22 νεκροί δεν ήταν αρκετοί για να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά και οχυρωματικά έργα στην περιοχή.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger