Σχεδόν μετά από 24 ώρες η αστυνομία του Τορόντο κατάφερε να ταυτοποιήσει τον δράστη της επίθεσης στην ελληνική συνοικία, το βράδυ της Κυριακής (22.07.2018, τοπική ώρα). Από τα πυρά του 29χρονο Φάιζαλ Χουσάιν έπεσε νεκρή η 18χρονη Ρις Φάλον και ένα 10χρονο κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.
Από τα πυρά του Φάιζαλ Χουσάιν στο Τορόντο τραυματίστηκαν άλλοι 13 άνθρωποι. Νεκρός έπεσε και ο δράστης. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε. Αλλά αυτό δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Ο Φάιζαλ Χουσάιν ήταν κάτοικος του Τορόντο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, τον Μαρκ Σόντερς. Ο Σόντερς επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού. «Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό. Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε οτιδήποτε», τόνισε ο Σόντερς. 

Όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.


πηγή: Toronto Star

Δημοσίευση σχολίου

Blogger