Σκληρή απάντηση από Τουρκία στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τους Έλληνες στρατιωτικούς - "Έχουμε δώσει στην ελληνική πλευρά τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της σύλληψης και της νομικής διαδικασίας" - Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι
Εξοργισμένη φέρεται να είναι η Τουρκία με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, πως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη, με εντολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε: «Οι ισχυρισμοί του Έλληνας υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών».

Ο Χαμίρ Ακσόι, σύμφωνα με το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει δώσει στην ελληνική πλευρά τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της σύλληψης και της νομικής διαδικασίας: «Παρ ‘όλα αυτά, η προσπάθεια να διατηρηθεί το θέμα στην ατζέντα με συνεχείς ανούσιους και αβάσιμους ισχυρισμούς θεωρείται ως μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή του ελληνικού κοινού άλλσε άλλες πτυχές, η οποία δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και νομικές προσδοκίες των φατριών της προσπάθειας πραξικοπήματος που είναι ακόμα στην Ελλάδα».

Οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου

Στις 8 Αυγούστου 2018, ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έκανε λόγο για μια κράτηση ενάντια σε κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται πως είχαν εντολή από τον ίδιο τον Ερντογάν να κάνουν μια τέτοια κίνηση προκειμένου να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την συναλλαγή, δηλαδή την ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που πέρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επιχείρηση δεν έγινε τυχαία μέσα σε ένα βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στη συνέχιση της κράτησής τους ανέφερε πως οι στρατιωτικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. Κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, ενώ πλέον δεν υπάρχει και το εμπόδιο που προέβαλε το τουρκικό δικαστήριο για τη μόνιμη κατοικία.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία, έχουν ευθύνες και το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Έχει ευθύνη και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.


πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger