Απόφαση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (αριθμός 2447/2018), έπειτα από αγωγή αποζημίωσης που είχαν καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, και η ΠΟΕΔΗΝ, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Επίσης, επέβαλε στον κ. Πολάκη να αναρτήσει περίληψη τής εν λόγω απόφασης στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

«Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€  στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, «ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα «The Guardian’, oι οποίες αναφέρονταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους».

Δείτε την απόφαση εδώ 

Πηγή:naftemporiki.gr και thecaller.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger