Γράφει ο Νίκος Αργυρίου 


Είναι αναγκαίο να αποκωδικοποιήσουμε λοιπόν κάτι πολύ σημαντικό που έχει σχέση με το σήμερα και με όλα αυτά που γίνονται στην Κύπρο και γενικότερα στην Μεσόγειο με τον ορυκτό πλούτο που έχει. Ας ξεκινήσουμε όμως, από το όνομα Μενέλαος. 

Το όνομα Μενέλαος είναι το όνομα κλειδί σε όλη αυτή την υπόθεση που θα αναλύσουμε για λίγο. Ας δώσουμε μια άλλη διάσταση αυτού του θέματος. Η λέξη Μενέλαος στην βαθμίδα Μεν- δίνει εκτός από το μένος, που είναι η ορμή δηλαδή, και μια άλλη λέξη που σημαίνει μέντωρ, καθοδηγητής δηλαδή. Είναι ο καθοδηγητής του λαού.
Ο Μενέλαος παντρεύτηκε την Ελένη που συμβολίζει την λάμψη και τον πλούτο.  Ως κόρη του Δία βγήκε από το αυγό. Η Λήδα, η μητέρα της, σύμφωνα με την μυθολογία, συνευρέθηκε με τον Δία, ο οποίος κετέρχεται προς αυτή ως λευκός κύκνος. Η Ελένη, στην ουσία συμβολίζει την λάμψη του πλούτου. Έτσι, ο Μενέλαος είναι αυτός που μοίρασε τον πλούτο στον λαό. Δυστυχώς όμως, σε αυτή την ιστορία υπάρχει ο Πάρις. Ο Πάρις είναι αυτός που έκλεψε την ωραία Ελένη, δηλαδή τον πλούτο. Ο Πάρις είναι παιδί του Πριάμου και της Εκάβης που όμως το σημαντικό εδώ είναι ότι λίγο πριν γεννηθεί η μητέρα του ονειρεύτηκε ότι είχε γεννήσει έναν αναμμένο δαυλό. Έναν όνειρο πολύ περίεργο γιατί ως Πάρις έχει πατρίδα την Τροία, που η Τροία και ο Τρωικός πόλεμος συμβολίζουν τα τρωκτικά, αυτά που τρώνε τον πλούτο των Ελλήνων. Το περίεργο είναι ότι σας παραπέμπω να ανατρέξετε να δείτε ποια τράπεζα έχει σύμβολο τον αναμμένο δαυλό. 

Σ' αυτήν λοιπόν την ιστορία με την ωραία Ελένη και τον Πάρη εμπλέκεται η Αφροδίτη και ερχόμαστε στο τώρα, που το νησί της Αφροδίτης, είναι η Κύπρος, όπου έχουν βρεθεί πλούσια κοιτάσματα για τα οποία τώρα γίνεται ντόρος. Εάν και πιο πάνω, μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης ανοιχτά της Πύλου εκεί που βρίσκεται το μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου• εκεί σίγουρα υπάρχουν ακόμα περισσότερα ορυκτά και πλούτος. 
Έτσι, δυστυχώς, είναι αναπόφευκτος ο Τρωικός πόλεμος που σήμερα θα λέγαμε ότι έχει να κάνει με  τον Ελληνοτουρκικό πόλεμος που πίσω από όλα αυτά είναι το χρήμα, οι τράπεζες και όλοι αυτοί. Βέβαια όλοι αυτοί θα την πατήσουν σαν τον Έκτορα, διότι όπως κι εκείνος έτσι κι αυτοί θα βγουν εκτός ορίων...

Δείτε το βίντεο:



Δημοσίευση σχολίου

Blogger