Γράφει ο Ν.Αργυρίου

Η ανθρώπινη υπόσταση αποτελείται από επτά σώματα με ορατό μόνο το σάρκινο. Από αυτά τα τρια είναι καθαρώς πνευματικά, και αποτελούν τον Ανώτερο εαυτό μας. Ενώ τα τέσσερα κατώτερα (αισθητικό, νοητικό, αιθερικό, και φυσικό), αποτελούν τον κατώτερο εαυτό μας. Αυτά συνδέονται με τον κόσμο της μορφής και της ύλης. Τα τέσσερα κατώτερα σώματα, βρίσκουν την απολύτρωσή τους στα ανώτερα σώματα.
Ο έλεγχος του αισθηματικού κόσμου είναι η αιτία των επαναγενήσεων στη γη. Η διαπαιδαγώγηση των αισθήσεων είναι η μεγαλύτερη μύηση της εξελισσόμενης ανθρώπινης οντότητας.
Το αισθητικό σώμα είναι το 80% του συνολικού σώματος, είναι ο κόσμος των αισθήσεων. Εκεί ξεπλένονται οι καρμικές ευθύνες, και αποτελεί την δυσκολότερη διαπαιδαγώγηση σε όλη την πλανητική άλυσο. Μέσα από τα αισθήματα, τις επιθυμίες,τα πάθη κλπ. Το αισθητικό σώμα διαπλάθει τον φυσικό φορέα διαμέσου των ελκυστικών δυνάμεων που ρέουν σε αυτό, καθοδηγώντας τον άνθρωπο στην πραγματοποίηση καλών ή κακών πράξεων.
Συνοπτικά, το αισθητικό σώμα δημιουργήθηκε για να ραδιοβολεί τη φύση της θεότητας και κάθε αρετή, ευτυχία, αγνότητα, ελεημοσύνη, συγχώρεση, και ειρήνη.
Στο νοήμον αυτό σώμα συγκρούεται η ύπαρξή μας σε αντιθέσεις, να πράξεις το καλό ή το κακό , είναι το πεδίο της μάχης , της νίκης και της ήττας.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger