Έρευνα για την υποκλοπή του Κασιδιάρη κάνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα

Στον εισαγγελέα καταθέτει αυτή την ώρα  ο πρώην γγ της  κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος για το βίντεο στο οποίο συνομιλεί με τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Τ. Μπαλτάκος αναμένεται να ερωτηθεί για το χρόνο και τον τόπο που έγινε η συζήτηση που καταγράφηκε παρανόμως και αν θυμάται ότι υπάρχουν και άλλα κομμάτια της συνομιλίας. Παράλληλα θα ερωτηθεί κατά πόσο επιθυμεί την ποινική δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη με έγγραφό της έχει ζητήσει από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να απειλεί. Σε ομιλία του, τόνισε: «Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Και ο λάκκος είναι έτοιμος και τους περιμένει στις 18 και 25 Μαΐου». Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, o Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει: «Δημοσίευσα τη συνομιλία την ημέρα που θα συζητούνταν η παράταση της προσωρινής κράτησης των φυλακισμένων βουλευτών μας, προκειμένου κάποιοι δικαστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα αφήσει την υπόθεση Μπαλτάκου να γίνει πλυντήριο της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση εν λειτουργία. «Tο φαινόμενο είναι διπλό. Έχουμε τη συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου η οποία είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα, αδιανόητη, αλλά έχουμε και τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, όχι του κόμματος, της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί υποκλέπτουν συνομιλίες, καταγράφουν, μπορεί να εκβιάζουν. 
Είναι μια εγκληματική οργάνωση εν λειτουργία και εν δράση».
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι δεν θα επιτραπεί στη Χρυσή Αυγή να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής,αποπροσανατολίζοντας την κυβέρνηση από τον κεντρικό στόχο που είναι τώρα η έξοδος της χώρας στις αγορές. «Κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τραβήξει πάλι πίσω» δηλώνει ο πρωθυπουργός στο Βήμα της Κυριακής.


www.exedra.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger