Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Απουλήιος ένας αρχαίος μύστης μάς δίνει πληροφορίες για την μύηση του στα μυστήρια του Διονύσου, όπου πέρασε τις πύλες του Άδη:

"... Επλησίασα τα όρια του θανάτου, επέρασα το κατώφλιον της Περσεφόνης, ωχήθην επί όλων των στοιχείων και επέστρεψα επί της γης. Είδα τον ήλιον να λάμπη με το απαστράπτον λευκόν φως του κατά το μεσονύκτιον και προσήγγισα τους άνω και τους κάτω θεούς και προσηυχήθην προς αυτούς πρόσωπον προς πρόσωπον .... Ο ήλιος του μεσονυχτίου ! Ο ήλιος ο διαπερνών τα σκότη και φωτίζων μέσα εις την νύχτα! Ο ήλιος ο σώζων αλλά και ο κατακεραυνώνων ...."

Είναι βέβαιον ότι το ταξίδι του Απουλήιου στο παραπάνω απόσπασμα πραγματοποιήθηκε πέραν των "πυλών του Άδη" , με την ψυχή του, όπου διαχωρίστηκε από το φυσικό του σώμα.

Η τελετουργία μύησης γινόταν συγκεκριμένες ημερομηνίες, όταν ο ουράνιος ηλεκτομαγνητισμός του Σείριου και ο γήινος ηλεκτρομαγνητισμός έφθανε τις μέγιστες τιμές του στα κέντρα δύναμης. Η επιστήμη των ενοποιημένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ήταν μια από τις ανώτερες τέχνες των προγόνων μας. Συγκεκριμένα είναι η λεγόμενη Σκυλική τέχνη που μπορεί να απελευθερώσει την ψυχή από το σώμα και να την μεταφέρει στο Σείριο !

Το κομμάτι αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί συνδέεται καθαρά με τις τεχνικές και τις επιστημονικές γνώσεις των Ολύμπιων θεών.

Ο καθηγητής Ν. Λούβαρης αναφέρει σχετικά για τις μυήσεις: "Αι μυήσεις αυταί εξασφαλίζουν την αθανασίαν"

Η αθανασία αυτή φυσικά επιτυγχάνεται με τη διαστολή του χρόνου, όπου επιδρά στο ανθρώπινο φυσικό σώμα. Δηλαδή το σώμα είναι ακινητοποιημένο ενώ η ψυχή κατά την διαδικασία της μύησης ταξιδεύει δεχόμενη τα ευεργετικά αποτελέσματα του χρόνου. Βέβαια το ταξίδι της ψυχής είναι πιο απλό και μπορεί να πραγματοποιηθεί με κάποιο ιερό φυτό.

Σήμερα, αν πάμε σ' ένα κέντρο δύναμης τις ημερομηνίες που το "ρεύμα" των συχνοτήτων του ουράνιου και γήινου ηλεκτρομαγνητισμού πάρει τις μέγιστες τιμές. Τότε αν με μια κατάλληλη συσκευή ανίχνευσης ηλεκρομαγνητικών πεδίων, κάνουμε τις ανάλογες μετρήσεις . Κι έπειτα αν τα δεδομένα αυτά τα επεξεργαστούμε με εξισώσεις ανωτέρων μαθηματικών, μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς το σημείο και την χρονική στιγμή που ανοίγει η εκάστοτε αστρική πύλη. Οι μυημένοι στα μυστήρια του Σείριου γυμνάζονται όλη τους την ζωή για να αποχωρίζεται η ψυχή τους από το σώμα τους, για το λόγο αυτό το πέτρωμα της ψυχής τους αποφεύγεται με τα διάφορα βότανα και την εξάσκηση. Το θεικό μέρος της ψυχής που έχει από την ουσία του Απόλλωνα, μπορεί να πετρώσει με το κάτα πόσο έχει δεθεί το σώμα με τις γήινες απολάυσεις.

Έτσι για ένα μυημένο όταν έρθει η στιγμή του θανάτου γίνεται εύκολο το ταξίδι της ψυχής.

Αντίθετα όσοι προσκολήθηκαν στα γήινα γίνονται φαντάσματα που τριγυρνούν στα αγαπημένα τους πράγματα. Αυτά εκφράζουν τις απόψεις του Πλάτωνα και άλλων αρχαίων φιλόσοφων.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger