Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου τελέστηκε στη Μητρόπολη Γλυφάδας μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στην Κύπρο των πολεμικών περιόδων 1964, 1967 και 1974.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση – ημερίδα στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ, 50 χρόνια εχθροπραξίες, 40 χρόνια κατοχή, 30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς».



Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου και την άνοιξε, με χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Χριστίνα Σιδέρη και την εισήγηση έκανε ο στρατηγός ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος.

Αίσθηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας των Κούρδων της Ροζάβα (βόρειας Συρίας), του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης – Democratic Union Party, του πολιτικού βραχίονα του YPG.



Επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής του καντονιού Ροζάβα, στο οποίο ανήκει η μαρτυρική Κομπάνι, Ιμπραήμ Μουσλέμ, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους.



Δημοσίευση σχολίου

Blogger