Βιβλίο, ταινία και θεατρικό σενάριο έγινε μία υπόθεση από το παρελθόν με εμπλεκόμενο τον Μητροπολίτη Πρέβεζας, που είχε σχέση με τη γυναίκα ιερέα! Η θεατρική παράσταση ήρθε στην Κύπρο, όμως σύμφωνα με τα όσα γράφουν στην Ελλάδα η αντιμετώπιση από ορισμένους δεν ήταν η…αναμενόμενη


Σύμφωνα με δημοσίευμα του spirospero. (το site του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη) στην Κύπρο άρχισαν οι αντιδράσεις και οι απειλές ακόμα και για θάνατο, ενώ έγραψαν συνθήματα και έσκισαν τις αφίσες που διαφήμιζαν τη θεατρική παράσταση

Διαβάστε το απόσπασμα:

Από την διαφήμιση του έργου άρχισαν οι αντιδράσεις φανατισμένων του Εκκλησιαστικού χώρου και απειλούν ακόμα και με σκοτωμούς στην προσπάθειά τους να ματαιωθεί η παράσταση. Έβαψαν με σπρέι τις διαφημίσεις , απείλησαν τους ηθοποιούς με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να αναζητά τους δράστες.

Το έργο του Σπύρου Καρατζαφέρη, εκτός από την σεξουαλική δράση του τότε δεσπότη είναι πολιτικό και περιγράφει την δράση του Στυλιανού όταν ήταν ακόμη ιερέας στο Μακρονήσι. Εξομολογούσε τους εξόριστους και εν συνεχεία πήγαινε και τους κάρφωνε στο διοικητή του στρατοπέδου που ήταν ο μετέπειτα αόρατος δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης.

Οι φανατικοί προφανώς δεν γνωρίζουν την πολιτική διάσταση του έργου και μένουν στον θρησκευτικό φανατισμό των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.





Να θυμίσουμε ότι η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά», την οποία είδαν πολλές χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα, προφανώς όχι για το εξαιρετικό σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά για το ίδιο το στόρι και κυρίως για το «απαγορευμένο» της υπόθεσης, έρχεται Κύπρο. Η παράσταση είναι άνω των 18 ετών, αφού υπάρχουν γυμνές σκηνές από την Ελληνίδα ηθοποιό Τίσσα Βασιλάκη η οποία υποδύεται την παπαδιά. Στο ρόλο του Μητροπολήτη ο Νίκος Ζιάγκος, ενώ παίρνουν επίσης μέρος ο Ανδρέας Αργυρίδης, ο Λάκης Σκούταρης κ.α.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό, από τις 18 Δεκεμβρίου (μέχρι 10 Ιανουαρίου) στο Θέατρο Πάνθεον, στη Λευκωσία, ενώ στη Λεμεσό θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Ιανουαρίου (μέχρι 31 Ιανουαρίου), στο θέατρο Οθέλλος.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger