Ο Ντόναλντ Τραμπ με την κόρη του Ιβάνκα.


Η Ιβάνκα Τραμπ, δήλωσε ότι ο πατέρας της, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πλήρως υποστηρικτικός της μετατροπής της στον Ιουδαϊσμό.


«Ο πατέρας μου ήταν πολύ υποστηρικτικός», είπε στο CNN. “Με ξέρει. Ξέρει και ο εμπιστεύεται την κρίση μου. Όταν παίρνω αποφάσεις, τις παίρνω με ένα καλά αιτιολογημένο τρόπο. Δεν βιάζω τα πράγματα.”

“Εκτιμώ την υποστήριξη [που ο πατέρας μου] μου έδωσε γιατί προφανώς αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία”, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του Joseph Cohen, ενός φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Είπε ότι η ισχυρή σχέση μεταξύ του Τραμπ και του εβραίου συζύγου της, του διευθυντή ακινήτων Jared Kushner, βοήθησε να διευκολύνει τη διαδικασία. “[Ο πατέρας μου] αγαπά τον άντρα μου. Είναι απίστευτα κοντά, το οποίο ήταν προφανώς χρήσιμο, και υπήρξε πολύ υποστηρικτικός μαζί μου στην εν λόγω απόφαση, όπως και σε πολλές άλλες που έχω λάβει όλα αυτά τα χρόνια.”

Η Ιβάνκα υποβλήθηκε σε Ορθόδοξη μετατροπή στον Ιουδαϊσμό πριν από το γάμο με τον Kushner το 2009. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά. Ο νεότερος, ο Theodor, έκανε την τελετουργική εβραϊκή τελετή περιτομής του, ή Bris, νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο.

Η συνέντευξη στο CNN αντιπροσώπευε μια ρήξη με τη συνήθη προστασία της ιδιωτικής ζωής της Ιβάνκα. Η μεγαλύτερη κόρη του Τραμπ ήταν ανέκαθεν ήσυχη σχετικά με το θέμα της μετατροπής της στον Ιουδαϊσμό, αν και η οικογένεια ταυτίζεται ανοιχτά με τη σύγχρονη ορθόδοξη κίνηση και η Ιβάνκα δήλωσε ότι είναι “πολύ προσεκτικοί.” 

Ο σύζυγός της Kusher συμμετέχει ενεργά στην προεδρική εκστρατεία του πεθερού του, ενεργώντας ως σύμβουλος του Τραμπ στα εβραϊκά θέματα. Βοήθησε να γράψει την καλά αποδεχόμενη ομιλία που ο Τραμπ έδωσε στο συνέδριο της AIPAC, της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημόσιων Υποθέσεων τον Μάρτιο, στην οποία ο Τραμπ ανέφερε, “Η κόρη μου Ιβάνκα πρόκειται να κάνει ένα όμορφο εβραϊκό μωρό. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κάτι που θα ήταν πολύ ωραίο.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει την μεγάλη υπερηφάνεια για την κόρη του, λέγοντας σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη το περασμένο έτος, “Θέλω να ευχαριστήσω την εβραία κόρη μου. Έχω μια εβραία κόρη. Αυτό δεν ήταν στο σχέδιο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη.”


Πηγές:

http://m.jpost.com/Diaspora/Ivanka-Trump-Dad-was-very-supportive-of-my-Jewish-conversion-451153#article=6023NERCODhEOURDNUM5RkFFODA1QTg4M0UzRUMxNDkxRUM=
http://www.breakingisraelnews.com/65690/ivanka-trump-dad-supportive-jewish-conversion/#DAgwUGg3dJFoeFPb.99

http://www.offtherecord.net.gr

http://attikanea.blogspot.gr


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger