Υψηλών προδιαγραφών άσκηση πραγματοποιήθηκε από μονάδες του Στρατού Ξηράς στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο, τo πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ασκήθηκαν συνδυασμένα σε ένα ρεαλιστικό σενάριο μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, της 32 ΤΑΞΠ/Ν, της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ και του 2ΟΥ ΣΕΗΠΠΕΠ. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, υπό τις διαταγές του διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγου Βασίλειου Κουκουλομμάτη.

Πιο συγκεκριμένα:
Προσωπικό και μέσα της 32 ΤΑΞΠ/Ν, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο με αρματαγωγά του ΠΝ, όπου και πραγματοποίησαν νυχτερινή απόβαση. Στη συνέχεια προοθήθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις στο νησί, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να εκτοξεύσουν αντεπίθεση στο σημείο όπου ο υποτιθέμενος εχθρός είχε δημιουργήσει προγεφύρωμα.

Οι μονάδες του τοπικού Σχηματισμού, της 95 ΑΔΤΕ, εφάρμοσαν διαδικασίες του Σχεδίου Υποδοχής Ενισχύσεων της νήσου και έτσι διευκόλυναν την αποβίβαση και την ανάπτυξη της 32 ΤΑΞΠ/Ν. Εφαρμόσθηκαν ρεαλιστικά οι πολύπλοκες διαδικασίες της αποκατάστασης συνδέσμων και της σύζευξης των επικοινωνιών.

Τα Επιθετικά Ελικόπτερα Apache της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ υποστήριξαν την επιθετική ενέργεια της 32 ΤΑΞΠ/Ν από αέρος.

Τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα του 2ου ΣΕΗΠΠΕΠ πέταξαν σε αποστολές Πληροφοριών και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης και μετέφεραν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα του πεδίου της μάχης στα Κέντρα Επιχειρήσεων. Ταυττόχρονα εφαρμόσθηκαν διαδικασίες του δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου (Command and Control-C2) και πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Η απαιτητική άσκηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία. Το προσωπικό αντιμετώπισε επιτυχώς επεισόδια ενός συγχρόνου πεδίου μάχης, ενώ ταυτόχρονα αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα, σε ακραίες συνθήκες, τόσο των υψηλής τεχνολογίας μέσων, όπως των ελικοπτέρων Apache, των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων και των συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου, όσο και των συμβατικών μέσων όπως των αρμάτων μάχης και των πυροβόλων.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger