1. Επίμονη κούραση

Κάθε κύτταρο του σώματος χρειάζεται το κάλιο για να λειτουργήσει αποδοτικά. Εάν το αίσθημα κούρασης επικρατεί ακόμη και μετά από αρκετό ύπνο, μία από τις πιθανές αιτίες είναι η έλλειψη καλίου.2. Μυϊκή αδυναμία και κράμπες

Το κάλιο εμπλέκεται στις συσπάσεις των μυών. Όταν τα επίπεδα του μετάλλου στον οργανισμό είναι χαμηλά, εκδηλώνονται συνήθως μυϊκοί πόνοι και σπασμοί κατά τη γυμναστική ή ακόμη και σε κατάσταση χαλάρωσης.
3. Ζαλάδα, μούδιασμα, τάση λιποθυμίας

Τα επίπεδα καλίου μπορεί να παρουσιάσουν αυξομειώσεις μέσα στην ημέρα και μια απότομη πτώση συνοδεύεται συχνά από μείωση στους καρδιακούς παλμούς, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην εκδήλωση ζαλάδας και τάσης λιποθυμίας. Οι κρίσεις μουδιάσματος στα άκρα είναι ένα ακόμη σημάδι.
4. Υπέρταση ή αρρυθμία

Εάν τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό είναι χαμηλά, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων περιστέλλονται και κατά συνέπεια ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση. Επίσης, ενδέχεται οι μύες της καρδιάς να δυσκολεύονται να ελέγξουν τη ροή του αίματος εάν υπάρχει ανισορροπία καλίου-νατριόυ, οδηγώντας σε άστατο καρδιακό παλμό.
5. Φούσκωμα

Η ελλιπής πρόσληψη καλίου έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός να δυσκολεύεται να ρυθμίσει το νάτριο, οδηγώντας στο ενοχλητικό φούσκωμα λόγω κατακράτησης υγρών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger