Μυστική συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας είχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των Θεσμών στην Ουάσινγκτον το Σάββατο το πρωί, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. 

Αυτό  αποκάλυψε το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, ο Μάριο Μπούτι από την Κομισιόν και ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα πιθανά σενάρια για το ελληνικό χρέος, τη δεύτερη αξιολόγηση και το ρόλο του ΔΝΤ.

Επικαλούμενο ερυωπαϊκές πηγές το ΜΝΙ κάνε λόγο για πολιτικό αδιέξοδο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Οι επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον και συζήτησαν για την Ελλάδα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη το γερμανικό πρακτορείο χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό το σχέδιο για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο 2016 ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα επικαλούμενο πηγές το Πρακτορείο υποστηρίζει ότι  δεν υπάρχει πλέον η ίδια διάθεση απόμέρους της ΕΕ να κρατήσει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, καθώς, όπως λέει, η επιθυμία «αποδυναμώνεται».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger