Μετά το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιοχές συνοδεύονται από χαλάζι, έρχεται και πάλι… καλοκαίρι.

Από αύριο, Πέμπτη (13/10/2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο! Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες!
Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη 
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Παρασκευή (14/10) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Το Σάββατο (15/10) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή (16/10) και τη Δευτέρα (17/10) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο 
Αιγαίο 6 πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger