Άρθρο του Dave Mihalovic

Η Φύση διαθέτει το απόλυτο εμβόλιο κατά της γρίπης και προσφέρει μια καθαρή κι εξαιρετικά ισχυρή τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος που ένα εμβόλιο δεν μπορεί καν να ανταγωνιστεί.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ιός του κοινού κρυολογήματος είναι πιο σταθερός στις χαμηλές θερμοκρασίες κι έτσι μπορεί να επιβιώνει και να μεταφέρεται με τον αέρα σε ξηρό και κρύο περιβάλλον. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό του κοινού κρυολογήματος και τον ιό της γρίπης, αλλά ενδεχομένως η βασική αιτία που το ανθρώπινο σώμα είναι ευαίσθητο στον ιό του κοινού κρυολογήματος το Χειμώνα είναι η λοιμογόνος ικανότητά του. Κι επιπλέον, ο κρύος αέρας και τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας ξεραίνουν τις ρινικές διόδους και αυξάνουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τον Χειμώνα ακόμα και ο ιός της γρίπης διαθέτει ένα κάλυμμα το οποίο τον βοηθά να εξαπλωθεί μέσω του αέρα.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια μιας ιογενούς ασθένειας είναι συχνά η προσπάθεια του σώματος να απαλλαγεί από τον ιό και να ελαχιστοποιήσει τις βλάβες. Το φτάρνισμα εκτοξεύει τον ιό από τη μύτη, ο βήχας από τους πνεύμονες και τον λαιμό, ο εμετός από το στομάχι και η διάρροια από το έντερο.

Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η γρίπη δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από γρίπη ίσως είναι δύσκολο να διακριθούν από εκείνα που οφείλονται σε άλλους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Οι πιθανότητες είναι ότι αν είστε από 30 ετών και πάνω, μάλλον πρόκειται για κρυολόγημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από έρευνες που δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας από 30 ετών και πάνω μπορούν να περιμένουν μόνο 2 εξάρσεις της γρίπης ανά δεκαετία για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεδομένου ότι και οι 2 ασθένειες διαθέτουν ορισμένα παρόμοια συμπτώματα και εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της «εποχής της γρίπης και του κρυολογήματος», συνήθως συνυπάρχουν στη συνείδησή μας αν και δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Με περισσότερους από 200 ιούς που είναι γνωστό ότι προκαλούν ασθένειες που μοιάζουν με τη γρίπη (ILI), ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης και να εξακολουθεί να αρρωσταίνει από αυτό που περιγράφεται ως «γρίπη». Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σχεδόν το 90% όλων των ασθενειών που μοιάζουν με τη γρίπη δεν προκαλούνται από τον ιό της γρίπης ο οποίος είναι ενεργός μόνο σε ποσοστό 14%.
Δείτε και Εποχικό εμβόλιο ή φυσική αντιμετώπιση της γρίπης;
Εμβόλιο για την νέα εποχική γρίπη και προφύλαξη για τα παιδιά;
Τέλος η ιατρική κοινότητα θα πρέπει αν λάβει πολύ στα σοβαρά υπόψιν αυτήν την παράμετρο πριν ξανά εμβολιάσει οτιδήποτε!! Ειδάλλως οι βλάβες που προκαλεί είναι πολύ χειρότερες από το καλό που θπέλει να κάνει: Μικροβίωμα: Η Μικροβιακή Χλωρίδα και η Βιομηχανία των Εμβολίων

9 τρόποι για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό απέναντι στον ιό του κρυολογήματος

1) Το εμβόλιο της Φύσης κατά της γρίπης

Συνταγή:

8 φρέσκα λεμόνια
2 φρέσκα πορτοκάλια
2 φλιτζάνια χυμό ανανά
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κουρκούμη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας ανεπεξέργαστο μέλι
1 κεφάλι σκόρδο (μπορείτε να βάλετε και 2 αν είναι ανεκτό)
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Αυτή η συνταγή έχει εξαιρετικά καλά αποτελέσματα αν αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε μόλις ξεκινήσουν τα συμπτώματα. Όταν ξεκινήσουν, καταναλώστε 1 φλιτζάνι 3 φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσουν.

2) Πάρτε βιταμίνη D
Η βιταμίνη D φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης στο 1/3. Η σωστή καθημερινή δόση της βιταμίνης D3 για τους ενήλικες είναι περίπου 5000 IU την ημέρα κι όχι από 200 ως 600 IU όπως συνιστάται από το Ινστιτούτο Ιατρικής, το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής και τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ.
«Τροφή»: Διαφωνώ κάθετα με την λήψη της εν λόγω βιταμίνης, καθώς αυτή μόνο συνθετική μπορεί να είναι, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν την αναγνωρίζει και προσπαθεί αν την αποβάλει. Δηλαδή, όχι μόνο δεν τον βοηθάμε, αλλά τον δυσκολεύουμε κιόλας. Και σε μία χώρα, σαν την Ελλάδα, είναι αστείο (να μην πω κάτι άλλο!) να παίρνουμε συμπληρώματα της D, από την στιγμή που μπορούμε να φάμε ένα τρόφιμο με προβιταμίνη D και να βγούμε για 10 λεπτά στον ήλιο, ώστε να μετατραπεί στη ζητούμενη βιταμίνη!!
Δείτε  Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες φυσικές πηγές για τη διατροφή σας!
και βέβαια, από κει και μετά και εφόσον λήφθηκε με την φυσική διαδικασία, πράγματι είναι εξαιρετική για το ανοσοποιητικό μας, που είναι και ο στόχος: Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού!

3) Πάρτε προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και μύκητες που ωφελούν την υγεία και ειδικά το πεπτικό σύστημα. Τα προβιοτικά συμπληρώματα υψηλής δραστικότητας όπως το Laktokhan περιέχουν την ακριβή αναλογία των ζωντανών μικροοργανισμών που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου, η οποία είναι ωφέλιμη για την καλή υγεία. Το Laktokhan βοηθά στην αντιμετώπιση της οξείας λοιμώδους διάρροιας, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισής της και βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας που οφείλεται στα αντιβιοτικά.
«Τροφή»: Υγιές πεπτικό = Υγιής οργανισμός: Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
και καθώς η μικροβιακή μας ισορροπεία είναι πάρα πολύ σημαντική: Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα
φροντίζουμε να βάλουμε στην ζωή μας προβιοτικά, πολλά εκ των οποίων μπορούμε να τα φτιάξουμε και οι ίδιοι: 7 ωφέλιμα προβιοτικά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας
Δείτε και Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν

4) Αποφύγετε τη ζάχαρη
Έχει μια εκπληκτική ικανότητα να εξασθενεί και να καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Δείτε και Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

5) Χρησιμοποιήστε βότανα για την καταπολέμηση των ιών
Τα αντιιικά βότανα αποτελούν μερικά από τα καλύτερα ανοσοδιεγερτικά. Τα βότανα αυτά είναι

η εχινάκεια, 
η καλέντουλα και 
ο μαύρος σαμπούκος. 
Άλλα σημαντικά αντιιικά βότανα περιλαμβάνουν την Αχιλλέα (Achillea millefolium), τον Ύσσωπο (Hyssopus officinalis), το μελισσόχορτο (Melissa officinalis), το βαλσαμόχορτο (Hypericum perforatum), τη μαντζουράνα (Origanum Majorana), τη ρίγανη (Origanum vulgare), την πανάκεια Προυνέλλα (Prunella vulgaris), το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis) και τη βερβένα (Verbena hastata).
Δείτε και Εχινάκεια (εχινάτσεα), το σημαντικότερο φαρμακευτικό βότανο στον κόσμο
Καλέντουλα: ιδιότητες, χρήσεις και συνταγές!
Σαμπούκος ή κουφοξυλιά το πιο γνωστό αντιϊκό βότανο
Αχιλλέα – Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις.
Ύσσωπος ο φαρμακευτικός, Hyssopus officinalis: Το βότανο πανάκεια
Το υπέροχο Μελισσόχορτο!
Βαλσαμόχορτο και βαλσαμόλαδο το Θαυματουργό!
Μαντζουράνα: Φαρμακευτικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες και Χρήσεις
Ελληνική άγρια ρίγανη ~ Η ισχυρότερη & καλύτερη του κόσμου
Οι μαγικές ιδιότητες του δεντρολίβανου. Δες πως να το χρησιμοποιήσεις!
Βερβένα – Ιεροβότανο – η φαρμακευτική

6) Αποτοξίνωση
Μάλλον τίποτα άλλο δεν θα φέρει μεγαλύτερη διαφορά στη γενική υγεία σας από την αποτοξίνωση. Το ήπαρ είναι τόσο σημαντικό για την καλή μας υγεία ώστε πολλοί θεραπευτές υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες ασθένειες δεν μπορούν να εμφανιστούν στο σώμα όταν το συκώτι είναι καθαρό. Έτσι, η αποτοξίνωση του συκωτιού είναι απαραίτητη κατά καιρούς.
Δείτε Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι
και Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση

7) Τονωτικά έντονης διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος
Μια άλλη ομάδα βοτάνων που βοηθούν στη βελτίωση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος είναι τα τονωτικά βότανα. Αυτά έχουν εντονότερη δράση από τα διεγερτικά του ανοσοποιητικού, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δείτε αποτελέσματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται η ρίζα τζίνσενγκ της βόρειας Αμερικής (Panax quinquefolius), ο πολύπορος ή το μανιτάρι Reishi (Ganoderma lucidum – Γανόδερμα), το μανιτάρι Conk Artist (Ganoderma applanatum), ο αστράγαλος ο μεμβρανώδης (Astragalus membranaceus) και η ρίζα τζίνσενγκ Σιβηρίας (Eleutherococcus senticosus).
Δείτε και Ο φαρμακοποιός προτείνει Γανόδερμα για 21 θέματα υγιείας
Αστράγαλος ο μεμβρανώδης – astragalus membranaceus – Ιδιότητες
Τζίνσενγκ – Πανάκεια (Ginseng – Panax) η ρίζα της ζωής!

Τα τονωτικά του ανοσοποιητικού συστήματος δεν είναι κατάλληλα για τη θεραπεία λοιμώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Χρησιμοποιούνται για προληπτικούς λόγους ή για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και λειτουργούν καλύτερα αφού πρώτα κάνουν αρκετούς κύκλους ανοσοδιέγερσης.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες σημαντικές αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα καροτένια, τα φλαβονοειδή και άλλες πολυφαινόλες όπως εκείνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι, οι σπόροι σταφυλιού, ο φλοιός πεύκου και τα διάφορα εκχυλίσματα μούρων. Οι καλύτερες πηγές τροφίμων για όλα τα παραπάνω είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
Δείτε Τα καροτενοειδή και η δράση τους!
και Γιατί τα Φλαβονοειδή είναι ευεργετικά για την υγεία;

Προσοχή: Οι παραπάνω πληροφορίες έχουν ενημερωτικό σκοπό. Η λήψη βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής για θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση του ειδικού. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι το πρωτόγαλα, το οποίο ΔΕΝ έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις και είναι κατάλληλο και για παιδάκια. Εκ πείρας και πάλι, έχω να σας πω ότι πολλά παιδιά έχουν γλυτώσει παντελώς από τις αντιβιώσεις που χρειάζονταν τα χρόνια πριν την κατανάλωσή του!!
Πιθανό βέβαια κάποιες φορές να χρειαστεί ενίσχυση και με πρόπολη και/ή σκόρδο!


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger