Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σημειώνονται ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Τα φαινόμενα θα επικρατήσουν τόσο την Τρίτη (11/10/2016) όσο και την Τετάρτη (12/10) με τα φαινόμενα να επηρεάζουν περισσότερο:
Την Τρίτη (11/10/2016) κατά περιόδους το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα και τις Κυκλάδες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρά την εξασθένηση των φαινομένων την Τετάρτη (12/10/2016) είναι πιθανόν κατά περιόδους να επηρεαστούν (μέχρι το μεσημέρι) οι βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Τρίτη (11/10) αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τον καιρό να εμφανίζει σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι στα ανατολικά και νοτιά τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Στις Κυκλάδες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νάσια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger