Δεν απέκλεισε ηρωική έξοδο της κυβέρνησης «αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζει»,

έξοδο της κυβέρνησης «αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζει», ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμώντας ότι οΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά με το τρίτο μνημόνιο, επειδή μπορεί καλύτερα από τη Ν.Δ. σε αυτή τη φάση.

Σε συνέντευξή του, ασκεί κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, για το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Οικολογίας, ο γγ του ΚΚΕ σχολιάζει:

«Τέτοιες δυνάμεις, κυρίως πρώην ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ήδη στις γραμμές του. Από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η πλήρης μετάλλαξή του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, είναι φυσικό να απευθύνεται και σε δυνάμεις που μέχρι πριν από λίγο τις περνούσε «γενεές δεκατέσσερις»».

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι έχουν «αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή έχει καταλάβει το φυσικό τους χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας αποκλείει συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Να πάμε, δηλαδή, και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων αυταπατών;», διερωτάται και προσθέτει ότι: «έχουν μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και διαφοροποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να διασωθούν πολιτικά».

Για το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ο γγ του ΚΚΕ σχολιάζει ότι αυτό οφείλεται «κυρίως στο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την εμπιστοσύνη του λαού κι όχι γιατί την κερδίζει η ΝΔ».

Αναφέρει, δε, ότι η πόλωση μεταξύ των δύο κομμάτων είναι «ψεύτικη και αποπροσανατολιστική».

Αναφορικά με τις προκλήσεις του Τ. Ερντογάν, χαρακτηρίζει επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει τον λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοικτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ασκεί έντονη κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’, με αφορμή τις τελευταίες παρεμβάσεις του, και τις χαρακτηρίζει «προσπάθεια διαίρεσης του λαού και αναβίωσης της κάλπικης διαχωριστικής γραμμής «εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός», ανακατεμένης με πρωτόγονο σκοταδιστικό αντικομμουνισμό».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger