Τα επόμενης γενιάς ρομπότ του $ex αναμένεται να βρεθούν στα «ράφια» των καταστημάτων το 2017, αλλά δεν θα είναι φθηνά.


Επανάσταση στον έρωτα αναμένεται να φέρουν τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ του σεξ, που θα κοστίζουν στην αγορά των ΗΠΑ 15.000 $ και θα είναι σε θέση να μιλούν, να κινούνται, να δονούνται και να είναι ζεστά στην αφή, χάρη σε ένα ενσωματωμένο αισθητήρα που θα προσφέρει την ζεστασιά του σώματος και που θα μπορούν επίσης να αντιδρούν στην ανθρώπινη επαφή. 
Τα συγκεκριμένα $exbots κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια από την Abyss Creations, σύμφωνα με το Sputniknews.


«Θέλω να αναπτυχθεί ένας συναισθηματικός δεσμός του χρήστη με το ρομπότ, στο οποίο ο πελάτης θα βλέπει έναν πραγματικό χαρακτήρα πίσω από αυτό – να αναπτύξει κάποιο είδος αγάπης γι “αυτό το ον,» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρίας Matt McMullen.



Οι ερευνητές εργάζονται συνεχώς στο θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη βελτίωση οποιαδήποτε πιθανού διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων και ρομπότ και το $exbot δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αλλά καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και τα υλικά για την κατασκευή ρομπότ γίνονται φθηνότερες, τόσο πιο αληθοφανή θα φαίνονται επίσης. Αυτό δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την ηθική πλευρά του θέματος.

Πολλοί εκτιμούν, ότι μέχρι το έτος 2050, το $ex με τα ρομπότ θα είναι ένα κοινότυπο φαινόμενο, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να «πέφτουν» στην αγάπη με τα ανδροειδή.

Ταινίες όπως το Her και Ex Machina, φαίνονται πλέον λιγότερο σαν επιστημονικής φαντασίας και περισσότερο σαν ένα επιστημονικό γεγονός.

Ηλίας Σιατούνης


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger