H Iβάνκα Τραμπ είναι επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος στον επιχειρηματικό κολοσσό, την οικογενειακή επιχείρηση The Trump Organisation. Πολλοί την έχουν αποκαλέσει το λαμπερό άστρο της δυναστείας, ενώ η ιστοσελίδα Quartz την βάφτισε πραγματική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ –άλλωστε το προφίλ της εμπνέει περισσότερο τη μέση Αμερικανίδα από τη Μελάνια Τραμπ.


Η 34χρονη, μητέρα τριών, είναι σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του πατέρα της, η “αδυναμία” του, μια γυναίκα που απολαμβάνει εξουσίες και βγάζει εις πέρας όλα όσα της αναθέτονται. Ανάμεσα σε όλα, η Ιβάνκα, άσπιλη, έχει το δικό της brand. Τα προϊόντα της (παπούτσια, ρουχισμός και τσάντες) είναι ευπώλητα.
“Οι οικογένειες της χώρας θέλουν να ανακουφιστούν” έλεγε στο Κλίβελαντ του Οχάιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του πατέρα της. Για πολλούς είναι και ο κρυφός άσος στο μανίκι του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ήρεμη, εκλεπτυσμένη, η Ιβάνκα είναι στον αντίποδα της δημόσιας εικόνας του προγόνου της που αγαπάει να προκαλεί.
Αυτά είναι όλα όσα κάνουν την Ιβάνκα Τραμπ αυτό που είναι
Η κόρη της δαιμόνιας Ιβάνα Τραμπ, της πρώην συζύγου του Τραμπ που κάποτε είπε την σκληρή ατάκα για λογαριασμό κάθε διαζευγμένης “Don't get mad! Get everything” στην κωμωδία των '90s First Wives Club δίνοντας κίνητρο σε όλες “να μην εκνευρίζονται με τους συντρόφους τους αλλά απλά να τους τα παίρνουν όλα” γεννήθηκε το 1981 στη Νέα Υόρκη.

Απόφοιτος των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδυμάτων της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, στο Chapin και στο Choate Rosemary Hall, η εντυπωσιακή Ιβάνκα πέρασε από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και πήρε το πτυχίο της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 2004. Τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε τα ηνία του οικογενειακοί ομίλου επιχειρήσεων.

Ορκισμένη καριερίστρια, η Ιβάνκα πιστεύει στη γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει τη φήμη της σκληρής business woman. Φίλη της Τσέλσι Κλίντον, τουλάχιστον πριν τον λυσσαλέο αγώνα ανάμεσα στις δυναστείες τους, η Ιβάνκα Τραμπ είναι το πρότυπο της γυναίκας για πολλούς καθώς η ίδια δεν φλυαρεί μιλώντας για φεμινισμό αλλά απαιτεί να είναι το αφεντικό στη ζωή και το σπίτι της.

Πρότυπο για τις Αμερικανίδες που αγοράζουν τη φιλοσοφία αλλά και τα ρούχα της, η Ιβάνκα απευθύνεται στο μέσο Αμερικανό και είναι η κόρη που πολλές οικογένειες των ΗΠΑ θα ήθελε να έχει. Μυστικοσύμβουλος του πατέρα της η Τραμπ είναι και συγγραφέας. Στο εγχειρίδιο ζωής που έβγαλε το 2009 The Trump Card, η Τραμπ που έχει φιγουράρει στη λίστα των πιο σημαντικών επιχειρηματιών κάτω των 40 στο Forbes δίνει συμβουλές για να διευθύνει κάποια επιτυχημένα μια επιχείρηση από το σπίτι του.

Μοντέλο στο παρελθόν, ξανθιά, με ύψος 1,80 μ. είναι αποφασισμένη να δουλέψει πολύ. Για το όνομα και το επώνυμο της. “Αντί να οικοδομήσουμε μια κουλτούρα ακινησίας κάνοντας τους υπαλλήλους να νιώθουν εγκλωβισμένοι, αναγνωρίζουμε ότι η προσωπική παρουσία στο γραφείο, δεν συνδυάζεται κατ' ανάγκη με την καλή δουλειά” έλεγε στο Forbes.
“Η δουλειά του καθενός φαίνεται και μπορεί να μετρηθεί”, λέει η Τραμπ. “Φαίνεται ποιος είναι παραγωγικός και ποιος όχι” τόνισε. “H ζωή είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ” είπε, παραμένοντας αλώβητη από τη δημόσια και δη κακή κριτική.

“Όταν είσαι εκτεθειμένος στα μάτια του κοινού, είναι πολύ αντιπαραγωγικό να σκέφτεσαι πώς σε βλέπουν οι άλλοι” λέει. “Απλά, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Αν κάποιος θέλει να έχει εσφαλμένη άποψη για μένα, χωρίς να με γνωρίζει δεν ,e ενοχλεί ιδιαίτερα, εκτός αν κάνω κάτι που ενισχύει αυτή την άποψη” κατέληξε.

Με μόνιμα αγαπημένο hashtag στις αναρτήσεις της στα social media το #WomenWhoWork η Ιβάνκα κερδίζει σε δημοφιλία και όπως όλα μαρτυρούν θα είναι το κορίτσι του Αμερικάνικου Ονείρου, μια πριγκίπισσα που φιλοτεχνεί το προφίλ της δυναμικής γυναίκας –ακόμη και αν πολλά media πιστεύουν ότι η Ιβάνκα Τραμπ δεν είναι ο άσος αλλά το κρυφό αγκάθι στο πλευρό του πατέρα της, γιατί είναι (λένε) ένα κομμάτι από το πλάνο της μητέρας της να καταστρέψει τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.


 Η Ιβάνκα που μεγάλωσε ως Πρεσβυτεριανή και προσχώρησε στον Ιουδαϊσμό το 2009 για να παντρευτεί τον Jared Kushner είναι μητέρα τριών (των Arabella Rose, Joseph Frederick Kushner και του Theodore James) και έχει περιγράψει τον εαυτό της στη Vogue ως “πολύ μοντέρνα” αλλά και “πολύ παραδοσιακή”.
“Είναι μια από τους ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ” έγραψαν οι NYT σε ρεπορτάζ τους. Η ίδια αποκάλεσε τα πρόσφατα υβριστικά, σεξιστικά σχόλια του πατέρα της ως “προσβλητικά” και χάρηκε που εκείνος “έσπευσε να απολογηθεί αμέσως”.
“Είναι καθησυχαστικό ότι γνωρίζω τον πατέρα μου. Οι περισσότεροι που γράφουν για αυτόν δεν τον ξέρουν. Εγώ τον καταλαβαίνω” έχει πει και κανείς δεν μπορεί να τη διαψεύσει





cnn.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger