Ως Λάτρης του Θεάματος έχει αδράξει τη στιγμή

Ο Donald Trump στην πρόσφατη συνέντευξή του στην BILD και στους ΤΙΜES του Λονδίνου ήταν εκρηκτικός και δεν έκρυψε την πρόθεσή του να διαλύσει την Ευρώπη. 

Λόγω του χαρακτήρα του θα απολάμβανε το θέαμα όπως ο Νέρωνας. Ο Τrump έχει ανάγκη κάτι εντυπωσιακό για το ξεκίνημα της καριέρας του.

Aπό τον Ian Ford

Μια εντυπωσιακή καταστροφή χολιγουντιανών διαστάσεων. Αρκεί η καταστροφή να μην αγγίξει τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει πιο ιδανικό θύμα από την Ελλάδα, μια χώρα που ήταν ένας από τους τελευταίους προορισμούς του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ελλάδα έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να αποτελέσει το επικοινωνιακό μπουμ της δεκαετίας με τους ευρωπαίους πολίτες της να μπουκάρουν στα σούπερ μάρκετ και να λεηλατούν τα ράφια τους. Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα έδινε αέρα στα πανιά του κόμματος της Μέρκελ, η οποία θα κέρδιζε τις εκλογές με εντυπωσιακή διαφορά. Στην συνέχεια θα μπορούσε να δώσει νέα βοήθεια με νέο μνημόνιο στους-αξιολύπητους για τους Γερμανούς-Ελληνες το οποίο δεν θα ήταν τίποτε άλλο από την απαλλοτρίωση των ασημικών αλλά και το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων χωρίς αντίσταση.

Μια ολέθρια χρεοκοπία της Ελλάδας μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για τον Τραμπ, τον Σόιμπλε και την Μέρκελ. Στο μεταξύ η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ότι μπορούσε ώστε η χώρα να προετοιμασθεί κατάλληλα γι΄αυτό το ρόλο: του κράτους που πρέπει να θυσιασθεί ώστε να προσφέρει ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο θέαμα αλλά και για παραδειγματισμό. 7 ολόκληρα χρόνια οι κυβερνώντες  στύλωσαν τα πόδια και δεν μεταρρύθμισαν το κράτος. Οι δανειστές βαρέθηκαν να ασχολούνται μαζί μας και το μόνο που απομένει είναι να μας ανατινάξουν θεαματικά.

Μάλιστα ο Καμμένος και ο Παππάς που βρίσκονται στις ΗΠΑ για να συζητήσουν με τους επιτελείες του Trump θα τους δώσουν υπέροχες ιδέες για το πως η καταστροφή θα γίνει πιο θεαματική. Είπαμε, ο Trump έχει ανάγκη από ένα χολυγουντιανό θέαμα καταστροφής-ειδικά όταν η καταστροφή αφορά μια ευρωπαική χώρα. Μια καταστροφή που έχει ανάγκη να πουλήσει και ο Σόιμπλε στους βουλευτές και την κοινή γνώμη της Γερμανίας. Ολοι αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι με σκηνές Αργεντινής στους δρόμους της Αθήνας, όπως επίσης και μερικές δεκάδες νεκρούς στην διάρκεια των διαδηλώσεων.

Πάνω από 50% θα πάρει η Μέρκελ εάν συμβεί αυτό μια και οι Γερμανοί πολίτες θα πάνε στην κάλπη φοβισμένοι και με συντηρητική διάθεση. Οσο για τον Trump επειδή το μόνο που μπορεί και γνωρίζει να προσφέρει είναι το Θέαμα, δεν θα χάσει την ευκαρία. Αλλωστε όσα γράφουμε γι΄αυτόν δεν απέχουν από τις εκτιμήσεις που διατύπωσε ο Τζορτζ  Σόρος από το Νταβός για την θητεία του νέου πλανητάρχη:

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επανέλαβε σήμερα την πεποίθησή του ότι ο Τrump “είναι ένας απατεώνας και ένας επίδοξος δικτάτορας”.

Όπως είπε μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Davos της Ελβετίας, είναι πεπεισμένος ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποτύχει. “Αντιπροσωπεύει μία άλλη μορφή διακυβέρνησης που είναι το αντίθετο μίας ανοικτής κοινωνίας” είπε ο κ. Soros συμπληρώνοντας ότι “καλύτερα περιγράφεται ως μία δικτατορία ή ένα μαφιόζικο κράτος”.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, “δεν θα αποτύχει διότι άνθρωποι σαν κι εμένα θα ήθελαν να αποτύχει, αλλά διότι οι ιδέες που τον καθοδηγούν είναι εγγενώς αντιφατικές και οι αντιφάσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί από τους συμβούλους του”.

Αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις και το παγκόσμιο εμπόριο ο κ. Soros είπε ότι η Κίνα θα βοηθηθεί σημαντικά από τον Trump. “Πιστεύω ότι ο Trump θα κάνει περισσότερα για να γίνει η Κίνα αποδεκτή ως ηγετικό μέλος της διεθνούς κοινότητας από ότι θα μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους οι Κινέζοι”, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αβεβαιότητα που περιβάλλει τις πολιτικές του νέου προέδρου των ΗΠΑ θα πλήξουν τις παγκόσμιες αγορές. “Αυτή τη στιγμή η αβεβαιότητα είναι στα ύψη και στην πραγματικότητα η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός των μακροχρόνιων επενδύσεων, επομένως πιστεύω ότι οι αγορές δεν πρόκειται να πάνε πολύ καλά”.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger