Πριν σχεδόν τριάντα χρόνια, το περιοδικό Economist περιοδικό δημοσίευσε ένα άρθρο για την προοπτική ενός παγκόσμιου νομίσματος που θα πρέπει να αναμένεται γύρω στο έτος 2018. 

Το άρθρο του 1988 προαναγγέλλει μια μεθοδική κίνηση που βλέπουμε τελευταία να έχουμε, με πολλούς τρόπους, προς την κατεύθυνση ενός κεντρικού παγκόσμιου νομίσματος.

Να θυμίσουμε ότι το The Economist ανήκει στην ισχυρή οικογένεια Rothschild, που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «θεματοφύλακες της κληρονομιάς του περιοδικοού». Στην ουσία, το περιοδικό λειτουργεί ως μέσω προπαγάνδας της  τραπεζικής αυτοκρατορίας της οικογένειας Rothschild και συναφών επιχειρήσεων και είναι από πολλές απόψεις, μέσο προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την ατζέντα παγκοσμιοποίησης που θέλουν να εφαρμόσουν.

Το παρακάτω απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό:

January 9, 1988, in Vol. 306, pp 9-10.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ο Economist  για μια ακόμη φορά προκάλεσε τη συμμετοχή του κοινού σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ατζέντα του, με ένα άρθρο με τίτλο «Ένας κόσμος, ένα χρήματα».

Σύμφωνα με το άρθρο του 1988, το περιοδικό επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ένα πολύ πιο συγκεντρωτικό και ελεγχόμενο σύστημα θα είναι επωφελές για την παγκόσμια οικονομία, εντελώς αγνοώντας το γεγονός ότι ένα τέτοιο κεντρικό παγκόσμιο νόμισμα θα ήταν ένα τεράστιο χτύπημα για τα διεθνή τραπεζικά καρτέλ και την οικονομική βάση της ίδιας της τραπεζικής αυτοκρατορίας Rothschild.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος θα δώσει ένα υπερβολικά μεγάλο γεωπολιτικό κεφαλαίων σε μη εκλεγμένους διεθνείς τραπεζίτες, που στη συνέχεια θα πάρουν την εξουσία από τους πολίτες της κάθε χώρας και των αντίστοιχων κυβερνητικών εκπροσώπων τους.

Υπάρχει κάποιος που πραγματικά θέλει οι διεθνείς τραπεζίτες να έχουν ένα τέτοιο τεράστιο ποσό πολιτικής εξουσίας παραπάνω από την τεράστια οικονομική επιρροή που ήδη κατέχουν στις αίθουσες της εξουσίας; Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερο λόγο για την δική τους ζωή, και όχι η πολιτική να τους υπαγορεύεται από τους διεθνείς banksters και γραφειοκράτες.

«Δώσε μου τον έλεγχο της παροχής χρήματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους του», δήλωσε ο Mayer Amschel Rothschild, ιδρυτής της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild.

Παρά το γεγονός ότι οι Rothschilds τώρα γενικά διατηρούν πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, εξακολουθούν να έχουν σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Αν και δεν μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο Rothschild  στη λίστα πλουσίων του Forbes, η οικογένεια εκτιμάται ότι κατέχει πλούτο ύψους $ 1 τρις δολαρίων σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον κόσμο, έχοντας έτσι μια ισχυρή φωνή σε όλο το γεωπολιτικό φάσμα που πολλοί θεωρούν ως ένα κρυφό χέρι χειρισμού που δρα σιωπηλά πίσω από ένα πέπλο της μυστικότητας.

του Jay Syrmopoulos, πηγή: The Free Thought Project

http://nea.allnewz.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger