Η σπηλιά αποτελείται από τεράστιες πέτρινες πέτρες που φαίνεται να έχουν κοπεί με κάποιο είδος προηγμένων μηχανημάτων πριν από χιλιάδες χρόνια. Επιπλέον, λέγεται ότι το σπήλαιο ήταν μια ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Λέγεται ότι μερικές από τις μεταλλικές πλάκες που ανακτώνται από τη σπηλιά εκτέθηκαν στο μουσείο του Padre Crespi στον Ισημερινό.

Ακόμα και σήμερα, το σπήλαιο του Tayos (ποταμόςMorona, Σαντιάγο, νοτιοανατολικό Εκουαδόρ) παραμένει η εμμονή πολλών εξερευνητών που αναζητούν να βρουν μέσα σε αυτό την απάντηση στο αίνιγμα από  τους κολοσσιαίους  ογκόλιθους που απαρτίζουν τους τοίχους και την οροφή του σπηλαίου .

Ο ίδιος ο Νιλ Άρμστρονγκ ήταν μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας που διερεύνησε τον Αμαζόνιο του Ισημερινού το 1976. 

Το ενδιαφέρον για το σπήλαιο συνεχίζεται με τρία ντοκιμαντέρ, που εξερευνούν τις  σήραγγες κάτω από μυστηριώδεις σπήλαιο, ώστε να ρίξουν φως σε πολλά μυστήρια γύρω από αυτό.


Το σπήλαιο βρίσκεται σε ένα παρθένο δάσος, 2 χλμ. Νότια του ποταμού Santiago και 800 μέτρα ανατολικά του ποταμού Coangos (Kuankus). Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση το 2012 , είναι 539 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η είσοδος στο σπήλαιο δεν είναι καθόλου εύκολη. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στους μυστηριώδεις θαλάμους της σπηλιάς, θα πρέπει να κατεβαίνετε  87 μέτρα και άλλα 25 μέσα από την είσοδο των σηράγγων.

Τα παλαιότερα ίχνη εντός σπηλαίου  χρονολογούνται από την  Ανώτερη Παλαιολιθική εποχή (48 000-12 000 π.Χ.), όπου το σπήλαιο παρέχει προστασία. Περίπου το 9000 π.Χ., εκείνος ο πολιτισμός εγκαταλείπει τη σπηλιά χάρη στο βελτιωμένο κλίμα της γης και κινείται προς τα νότια μέρη του Περού και της βόρειας Χιλής.



πηγή: ancient-code.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger