Μια νέα  ιατρική ανακάλυψη στη νότια Ρωσία  θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την επίλυση της επιδημίας οπιοειδών της Αμερικής.

Οι επιστήμονες στο κρατικό ιατρικό πανεπιστήμιο του Volgograd ξεκινούν κλινικές  δοκιμές  σε  ένα φάρμακο το οποίο ξεπερνά τη μορφίνη και δεν προκαλεί εθισμό . 

Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες στρέφεται εκτός ελέγχου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Trump απευθύνθηκε στο έθνος, επισημαίνοντας ότι η κρίση των οπιοειδών είναι πλέον «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία».

 Ακολουθούν ορισμένα γεγονότα που δείχνουν ότι η Αμερική έχει μεγάλο πρόβλημα και εάν δεν επιλυθεί σύντομα, θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές πιέσεις στην οικονομία και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Το 2016, περισσότερα από δύο εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν έναν εθισμό σε συνταγογραφούμενα ή παράνομα οπιοειδή.
Από το 2000, πάνω από 300.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από υπερβολικές δόσεις οπιοειδών.

Οι υπερβολικές δόσεις φαρμάκων είναι σήμερα η κύρια αιτία θανάτων και τραυματισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας τα τροχαία ατυχήματα όσο και τους θανάτους που σχετίζονται με τα όπλα.

Το 2015, υπήρξαν 52.404 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών - 33.091 από αυτούς τους θανάτους, σχεδόν τα δύο τρίτα, αφορούσαν τη χρήση οπιοειδών.
Η κατάσταση χειροτερεύει με τους θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μέσα  στο 2016 υπερβαίνουν τις 64.000.

Αυτό αντιπροσωπεύει ποσοστό 175 θανάτων ημερησίως.

Επικεφαλής του τμήματος του κρατικού ιατρικού πανεπιστημίου του Volgograd και μέλους του RAS, Αλεξάντερ Σπάσοφ, δήλωσε στο  TASS  την περασμένη Παρασκευή για αυτό το καινοτόμο ιατρικό επίτευγμα :

"Μαζί με τους συναδέλφους μας από το Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο δημιουργήσαμε ένα φάρμακο το οποίο δεν έχει ακόμα συγκεκριμένο όνομα, αλλά αναφέρεται μόνο ως RU-1205. Με βάση την επίδρασή του, ξεπερνά τα γνωστά παυσίπονα όπως η μορφίνη και το promedol και δεν προκαλεί εθιστικές παρενέργειες.  Τώρα ολοκληρώθηκε ένας πλήρης κύκλος προκλινικών μελετών και διαπραγματευόμαστε με δύο μονάδες που υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτήσουν την κλινική έρευνα και θα ξεκινήσουν τη βιομηχανική παραγωγή. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει παρόμοιο φάρμακο όπως αυτό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου », τόνισε ο Σπάσοφ στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Έρευνας και Πρακτικής για την Πειραματική και Κλινική Φαρμακολογία.

Το TASS επίσης έλαβε   συνέντευξη από τον κλινικό φαρμακολόγο στο υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, μέλος του RAS, κοσμήτορα του κρατικού ιατρικού πανεπιστημίου του Βολγκογκράντ Βλάντιμιρ Πετρόφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το RU-1205 «έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιατρική».

πηγή: Zero Hedge /russia-insider.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger