Νέα ευρήματα από την δικογραφία της Novartis βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του FBI η φαρμακευτική εταιρεία «δωροδοκούσε» γιατρούς και εταιρείες με πολυτελή ταξίδια αλλά και… call girls.

«Δωράκια» σε Έλληνες γιατρούς

Όσον αφορά την Ελλάδα, από την έρευνα προκύπτουν καταγγελίες σε βάρος περισσότερων από 4.500 γιατρών, οι οποίοι φέρονται να πήρα «δωράκια» από τη Novartis, προκειμένου να τους συνταγογραφούν. Καταγράφεται, μάλιστα, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 50 – 60 γιατρούς, το οποίο κόστισε 5.000 ευρώ για καθέναν από αυτούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία διοργάνωνε πολυτελή «συνέδρια» ενώ φρόντιζε να παρέχει και συντροφιά στους γιατρούς αν χρειαζόταν. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία είχε και «καθαρές μέρες».

Οι «καθαρές μέρες»

Οι «καθαρές ημέρες» ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο είχε θεσπίσει, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η Novartis προκειμένου να απαλλάσσεται από ενοχοποιητικά στοιχεία. Μία ή δύο μέρες το χρόνο οι διευθυντές των τμημάτων έστελναν email στους υπαλλήλους προκειμένου να καταστρέφουν συγκεκριμένα στοιχεία.


Πηγή: crashonline.gr/star.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger