H φυσική κατά την περίπτωση που εξετάζει μεγάλης μάζας σώματα (άστρα,γαλαξίες),χρειάζεται να τα εξετάζει με την θεωρία της σχετικότητας. Ενώ αν εξετάζει σώματα μικρών διαστάσεων (υποατομικά σωματίδια,μαύρες τρύπες στο κέντρο τους),χρειάζεται η θεωρία της κβαντομηχανικής.
Ειδικά, όταν εξετάζουμε το κέντρο μιας μαύρης τρύπας ή την περίπτωση της δημιουργίας του σύμπαντος,,χρειάζεται ο συνδυασμός και των δυο παραπάνω θεωριών. Στις μέρες μας το χάσμα μεταξύ θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής , προσπαθεί να γεφυρώσει η θεωρία των χορδών και υπερχορδών.
Το 1995 ο Brian Green σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες διαπίστωσε ότι οι πολύ μικρές μαύρες τρύπες, αν μελετηθούν με τε μαθηματικά, μετασχηματίζονται σε χορδές.
Ακόμη να αναφέρουμε ότι, το τι γίνεται μέσα σε μια μαύρη τρύπα,προσπαθούμε να το εξετάσουμε και με την θεωρία εκμηδένισης της ύλης. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία ότι εισέρχεται σε μια μαύρη τρύπα περνώντας μέσα από το κενό καταλήγει στην εκμηδένισής του. Η κυριότερη δυσκολία όταν σχηματίζονται τέτοιες ιδέες, είναι το να βρούμε πως μπορούμε να συσχετίζουμε την θεωρία της εκμηδένισης με εκείνη που συνεπάγεται από την κατάρρευση της βαρύτητας.
Όμως αν παραδεχτούμε τις θεωρίες της ύλης,γιατί να μην δεχτούμε κι εκείνες που αφορούν την καταστροφή της;
Τα προβλήματα των θεωριών αυτών ωστόσο,αδυνατούν πολλές φορές να τα λύσουν η γλώσσα μας και τα μαθηματικά.. Για το λόγο αυτό οι θεωρητικοί φυσικοί και μαθηματικοί προσπαθούν να ανοίξουν νέες πόρτες....

Ενδεικτική βιβλιογραφία:
ΤΑΙΗΛΟΡ ΤΖ. ''ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ'',ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ 1980
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΧΡ. ''ΤΑ ΚΟΥΑΡΚΣ,ΤΑ ΚΒΑΝΤΑ , ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ'',ΔΙΑΥΛΟΣ 2006

Δημοσίευση σχολίου

Blogger