Πολλοί έχουν κατηγορήσει την Google τον τελευταίο καιρό για την απόφασή της να δημιουργήσει την διαδικτυακή βιβλιοθήκη, ονόματι Google Books.
Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε σε πρόσφατη σύνοδο στις Βρυξέλλες ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Π. Γερουλάνος, τονίζοτας ότι: "Η επιθετική πολιτική της Google μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν καταφέρουμε να ανοίξουμε την Europeana".
Το ευρωπαικό αυτό προγραμμα, όπως δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, είναι αναγκαίο να διευρυνθεί με την χρηματοδότηση ιδιωτών, χωρίς οι χρηματοδότες να έχουν επιρροή στις αποφάσεις και στην στρατηγική της Europeana.
Τελικώς οι σύνεδροι αποφάσισαν την δημιουργία επιτροπής "σοφών". Καθορίζοντας τις συνθήκες της σύμπραξης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που θα αναλάβουν την διαδικασία της ψηφιοποίησης.
Βέβαια στο βωμό των Βρυξελλών τίθεται η επιθυμία πάνω από όλα, εκτός από την προβολή του ευρωπαικού πολιτισμού και η επέκταση της ψηφιοποίησης και άλλων μορφών έκφρασης.
Όμως αγαπητοί "σοφοί" τι προβολή ευρωπαικού πολιτισμού να αναδείξουμε, όταν κλείνετε τα μάτια στην αφαίμαξη της πολιτιστικήσ κληρονομιάς των Ελλήνων;
Μήπως γιατί παραβλέπετε το νόμιμο παζάρι ελληνικών αρχαιοτήτων του Λονδίνου;
Αυτή η προσβλητική απλειστία καταργεί κάθε έννοια πολιτισμού.
Έτσι θα αναδείξετε τον ευρωπαικό πολιτισμό, ελέγχονταςτην διαδικασία ψηφιοποίησης και παραβλέποντας τους "νόμιμους" κλέφτες.
Αυτοί μας οδήγησαν στον σημερινό ξεφτιλισμό...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger