Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προωθούν την τρομοκρατία και συνωμοτούν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Πέρα από τα δυτικά μας σύνορα οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τρομοκράτες" στο ιρακινό Κουρδιστάν για να "πολεμούν την Ισλαμική Δημοκρατία", δήλωσε ο Χαμενεΐ κατά την ομιλία του στην πόλη Σαγκέζ (Κουρδιστάν) ενώπιον πλήθους που φώναζε "θάνατος στην Αμερική" και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.
"Χρήματα, όπλα και οργάνωση χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς στα δυτικά σύνορά μας για να πολεμήσουν το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας", πρόσθεσε δηλώνοντας ότι "οι Αμερικανοί έχουν επικίνδυνα σχέδια για το Κουρδιστάν" και "ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν τους Κούρδους αλλά να τους κυριεύσουν. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση", τόνισε.Ο Χαμενεΐ υπονοούσε τα μέλη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK που εισχωρούν τακτικά στο Ιράν για ένοπλες επιχειρήσεις.

 Σχολιασμός:
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση αυτή, όπως :
Πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν ότι πίσω από την εθνικιστική οργάνωση Εργκένεκον, που φιλοδοξεί να ρίξει την ισλαμοδημοκρατική κυβέρνηση Ερντογάν και ευθύνεται για πολλές δολοφονίες, κρύβεται η ίδια η Μοσάντ.
Και κάτι ακόμα:
To BBC απεκάλυψε ότι ο πρώην διευθυντής της Μοσάντ κρύβεται πίσω από την εκπαίδευση των Κούρδων στο Β.Ιράκ. Οι Κούρδοι  εκπαιδεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ με σκόπο  να χρησιμοποιηθούν για μία μελλοντική  στρατιωτική επιχείρηση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
 Απoτέλεσμα όλων αυτών είναι και η  παρακάτω :

"Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Βραζιλίας και της Τουρκίας υπέγραψαν  στην Τεχεράνη συμφωνία για την ανταλλαγή πυρηνικών καυσίμων.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο να στείλει στην Τουρκία 1.200 κιλά ελαφρά εμπλουτισμένο ουράνιο στο πλαίσιο της ανταλλαγής καυσίμων για τον ερευνητικό πυρηνικό αντιδραστήρα της Τεχεράνη."

Δημοσίευση σχολίου

Blogger