Γράφει ο Ν. Αργυρίου


Πριν επιχειρήσουν οι μελλοντικοί ταξιδευτές να κάνουν αστρκά ταξίδια, πρέπει πρώτα απ' όλα να καθαρίσουν τις σκέψεις τους. Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θέλουν να κάνουν αστρικό ταξίδι για να μπουν σε προσωπικές υποθέσεις άλλων ή  από  περιέργεια.
Βασικότατο πάνω στο θέμα αυτό είναι η εγκράτεια και η εξάλειψη των λανθασμένων  επιθυμιών, όπως λ.χ, του σκανδαλισμού, της ασέλγειας, και άλλων αμαρτημάτων. Ως εκ τούτου, πριν από  κάθε μορφή ασκήσεως θα πρέπει να έχουμε καθαρίσει  την ψυχή μας από όλες τις κακές επιθυμίες, διαφορετικά είναι σαν παίζουμε με την φωτιά.
Οι περισσότεροι  άνθρωποι για παράδειγμα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματικά διαλογισμός. Ενώ άλλοι πάλι θεωρούν τους εαυτούς τους μύστες, επειδή μελέτησαν κάποια βιβλία.
Η πείρα είναι το μόνο μέτρο που μπορεί κάποιος να μετρήσει τις πνευματικές του ικανότητες.
Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά πρέπει το ανθρώπινο μυαλό να καθαριστεί από τις σκοτεινές σκέψεις με σωστό διαλογισμό. Οι σκέψεις μας πρέπει να είναι αγαθές και μελετημένες. Ενώ θα πρέπει να έχουμε απαλλαγεί από το φόβο, τότε τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας προξενήσει κάποιο κακό.
Ακριβώς για το λόγο αυτό το στάδιο της λεγόμενης ύπνωσης είναι πολύ επικίνδυνο, αν προηγουμένως δεν έχει καθαριστεί το μυαλό από τις σκοτεινές σκέψεις και δεν έχει ασκηθεί κάποιος κάτω από την κατάλληλη επίβλεψη, πράγμα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
ΠΡΟΣΟΧΗ, αν κατά την διαδικασία της ύπνωσης υπάρχει δίπλα σας ένας κακός υπνωτιστής, υπάρχει περίπτωση να πάθετε καθοριστικό  κακό. Δεν είναι πράξη σοφίας να ασχολείστε με ελαφρότητα σ' αυτόν τον τομέα...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger