Γράφει ο Ν. Αργυρίου

Ο Φιλολάος  μαθητής του Πυθαγόρα και άριστος γνώστης της διδασκαλίας του, είχε συγγράψει ένα μέρος της διδασκαλίας του Πυθαγόρα, κάποια αποσπάσματα  μάς διέσωσε ο Νικόδημος Γερασινός.
Μια συμβολική ρήσις που διεσώθηκε είναι και η ακόλουθη:
"ΕΣΤΙ ΓΑΡ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΛΥΜΙΓΕΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑ ΦΡΟΝΕΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΡΟΝΗΣΙΣ"

Ο φυσικός λεξάριθμος της παραπάνω ρήσεως είναι: Σρ = 8063 και, μπορεί να γραφεί ισάξια στην εξής μορφή:


Σρ = 8063 = Π χ 2566 = Π χ ( 1586 + 980)  (1)

Αυτή η ως άνω ρήσις του Φιλολάου αποκρυπτογραφήθηκε με την μέθοδο της Πυθαγόρειας Συμβολικής Λογικής και από την αριθμητική παράσταση της
 (1) προκύπτει Γεωμετρικό σχήμα που παριστάνει εξωτερικά δυο εφαπτόμενους κύκλους Κ0 και Κ1 με διαμέτρους αντίστοιχα 980 και 1586, οι οποίοι περικλείονται από ένα τρίτο κύκλο Κ2 διαμέτρου 2566 (όσο ακριβώς είναι το άθροισμα των δυο άλλων διαμέτρων ).

Εδώ, λοιπόν, έχουμε το λεγόμενο κατά τον Ευκλείδη "Άρβηλον πρόβλημα". Όπως έχει εξακριβωθεί σ' αυτό εμπεριέχεται το περιβόητο Σχέδιο της Αρμονίας των Ουρανίων Σφαιρών (Συμπάντων). Σχέδιο που μέσα από τον αποσυμβολισμό του αποκαλύφθηκαν:
Το μαθηματικό και συμβολικό υπόβαθρο του περιβόητου  Δέντρου της Ζωής, που υπάρχει μέσα στην ιερή Εβραιική Καββάλα και, ως σύμβολο σχηματίζεται από τα ίδια κέντρα των Σφαιρών , ο μαθηματικός Νόμος των Κέντρων Συνειδήσεων (Σάκρας),  το παλλόμενο σύμπαν, η μελωδία που προέρχεται από την Αρμονία των Ουρανίων Σφαιρών, καθώς και πολλά άλλα μαθηματικό-φιλοσοφικά προβλήματα.

Η αποκρυπτογράφηση στο παραπάνω κατασκευαστικό πρόβλημα, όπως έχει αποδειχθεί από τον Ι. ΔΑΚΟΓΛΟΥ στην τετράτομη εργασία του με τίτλο: "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΙΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ", δίνει 11 χρυσές σφαίρες και 2 ιδεατές, που προέρχονται από το αρχικό γενεσιουργικό γνώστο πρόβλημα  που προαναφέρθηκε ως "Άρβηλον πρόβλημα"

Σημειωτέον  ότι σύμφωνα με την μέθοδο της  ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, το ίδιο γεωμετρικό σχήμα μας δίνουν και οι επιγραφές στον πρόναο του μανείου των Δελφών:

"ΕΙ-ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ-ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ".

Δημοσίευση σχολίου

Blogger