Μήνυση και αγωγή κατά του ΑΝΤ1 καταθέτει η «Κίνηση για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο», κατηγορώντας το κανάλι του Αμαρουσίου για την προβολή της τουρκικής σειράς «Ezel» που «σπάει ταμεία» στους πίνακες τηλεθέασης.

Μερίδα Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κανάλι, αντιδρούν στο γεγονός ότι μέρος της σειράς είναι γυρισμένο στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου κάτι που όπως λένε προσβάλει βάναυσα τους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους από την εισβολή των Τούρκων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση των στελεχών του ΑΝΤ1 να συναντήσουν εκπροσώπους σωματείων και ενώσεων που ήθελαν να εξηγήσουν γιατί ζητάνε να σταματήσει η προβολή του σίριαλ.



Ήδη, η «Κίνηση για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο» απέστειλε ειδοποίηση στον σταθμό και προς τον Σπήλιο Ι. Χαραμή γενικό διευθυντή ομίλου ΑΝΤ1 και προς τον Ιωάννη Λάτσιο διευθυντή προγράμματος, για την έναρξη νομικής διαδικασίας εναντίον του και των υπευθύνων του, κατηγορώντας τους για :

α) Συνομωσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκύπριους και άλλα θύματα της τούρκικης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του Βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

β) Παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και συγκεκριμένα στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαική Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαικό Σύνταγμα

γ) Για ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τούρκικης εισβολής.

Τέλος, οι εναγόμενοι ειδοποιήθηκαν επίσης, ότι με την αγωγή θα αξιωθεί μεγάλο ποσό αποζημιώσεως.

Τι λέει το κανάλι

Οι άνθρωποι του καναλιού τονίζουν πως δεν πρόκειται για μία σειρά που σκοπός της είναι να περάσει διάφορα πολιτικά μηνύματα, αλλά για μία ερωτική σειρά δράσης, ενώ όσο μπορούν έχουν προσπαθήσει στο μοντάζ να ελαχιστοποιήσουν τα πλάνα που έχουν να κάνουν με την κατεχόμενη Κύπρο, πράττοντας το ίδιο και στον υποτιτλισμό.

Πηγή
http://www.newsbeast.gr/media/arthro/201340/minusi-kata-tou-ad1-gia-to-ezel

Δημοσίευση σχολίου

Blogger