H Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών με επιστολή της επιτίθεται στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατηγορώντας τον για προσβολή των αξιωματικών.
“Σας εγκαλούμε στην τάξη και σας υπενθυμίζουμε ότι η Στρατιωτική Τιμή είναι Δημόσιο Αγαθό και εσείς το προσβάλλατε”, γράφουν οι απόστρατοι της ΑΚΙΣ.


Όλο το κείμενο της επιστολής που αναμένεται να “φουντώσει” κι άλλο τη διαμάχη:

“Κε Υπουργέ
Οφείλουμε ως Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών να ομολογήσουμε ότι δεν σταματάτε να μας εκπλήσσετε.  Στην πρόσφατη ομιλία σας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αναλωθήκατε επί μακρόν σε μία προσπάθεια να πείσετε το Κοινοβούλιο ότι οι δραστηριοποιούμενες Ενώσεις  στο χώρο των Αποστράτων Στελεχών των ΕΔ,  είναι συντεχνιακά «μορφώματα» και μάλιστα καθοδηγούμενα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης  και ειδικότερα από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Χρησιμοποιώντας ως «αιχμή του δόρατος» μια επιστολή συγκεκριμένης Ένωσης Αποστράτων  στην οποία περιέγραφε και κατήγγειλε τα αυτονόητα, ξεσπαθώσατε εναντίον όλων.
Κάνατε έκκληση  μάλιστα,  κατά τρόπο τουλάχιστον ανάρμοστο και αήθη στα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να διακόψουν την επικοινωνία τους με τις Ενώσεις Αποστράτων κόβοντας κάθετα τον «ομφάλιο λώρο» επικοινωνίας.
Χαρακτηρίσατε τους απόστρατους των ΕΔ της Πατρίδας μας ως εναγκαλιζόμενους κατά  ένα τρόπο έμμεσο με δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν όχι με  την Αξιωματική αντιπολίτευση,  βάζοντας με αυτό τον τρόπο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ μια «ετικέτα» με σκοπό να χαλιναγωγήσετε  το συνεχώς διογκούμενο αίσθημα αγανάκτησης τους .



Κε Υπουργέ
Οι απόστρατοι των ΕΔ δεν έχουν την ανάγκη των εναγκαλισμών.  Μόνοι τους, χωρίς να ποδηγετούνται από κανένα κόμμα και με φάρο τις αξίες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν τις «αγκυλώσεις , τα «ταμπού» και τα «κόμπλεξ» που τεχνηέντως η μεταπολιτευτική πολιτική όλων των κομμάτων τους φόρτωσε. Έχουν αποκτήσει πλέον δυνατή φωνή η οποία μάλλον ενοχλεί το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο.
Μετά το «αντιπαραγωγικοί» του κ.Πάγκαλου και το «αυτιστικοί» του κ. Βενιζέλου, ακολούθησε τώρα και το δικό σας  «επικίνδυνοι» και «αντιδημοκρατικοί» και μάλιστα από το επίσημο βήμα του κοινοβουλίου. Τι άλλο άραγε θα ακούσουμε;
Περί «αταβισμού» και «κορπορατισμού» τα αφήνουμε ασχολίαστα γιατί είναι εξελληνισμένες λέξεις άλλης γλώσσας και θα επιθυμούσαμε  να χρησιμοποιούσατε τις αντίστοιχες ελληνικές περί «κληρονομικότητας» και «ομαδικότητας» για να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να καταλάβουν τι λέτε και τι εννοείτε.
Φυσικά κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθειά σας να πείσετε τον Ελληνικό λαό ότι κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε καλά τη δουλειά σας ως «πολιτικοί»,  και ειδικά εσείς προσωπικά ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ , και ότι η Άμυνα της Πατρίδας μας βρίσκετε σε καλά χεριά και κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για ΤΙΠΟΤΑ.
Σε ότι αφορά τα ζητήματα της καθημερινής ανάγκης των εν ενεργεία συναδέλφων μας   όπως και τα διαχρονικά  βιοποριστικά τους προβλήματα που υπάρχουν και συνεχώς μεγαλώνουν,  πλανάσθαι πλάνην οικτράν αν  θεωρείτε ότι έχουν επιλυθεί..
Σήμερα που οι φωνές διαμαρτυρίας πληθαίνουν και  που – ευτυχώς – ακούγονται τις θεωρείτε κραυγές «προνομιούχων» που υπερασπίζονται συντεχνιακά τον κλάδο τους και την τσέπη τους,  αδιαφορώντας για την κατάσταση της Πατρίδας μας.

Κε Υπουργέ,
Λυπούμαστε για αυτές σας τις διαπιστώσεις και θα εκτιμούσαμε πολύ τις ακριβείς απαντήσεις σας στα παρακάτω ερωτήματα κατανοώντας πάντα την αγωνία σας για το μέλλον της Ελλάδος:

Ερώτηση  1η : Ποιος οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή της κατάσταση ;

Ερώτηση 2η : Ποιος κατέστρεψε ότι υγειές υπήρχε στην οικονομία της Ελλάδας και οδήγησε τη χώρα σε εργασιακό και επιχειρηματικό μαρασμό ,διογκώνοντας την επιθυμία των απλών ανθρώπων να γίνουν έναντι οιουδήποτε κόστους Δημόσιοι Υπάλληλοι;

Ερώτηση 3η : Ποιος υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων και των μεθεπόμενων γενεών «δανειζόμενος» ασύστολα και χωρίς κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης «πέταξε» στον κάλαθο των αχρήστων όσες ευκαιρίες του δόθηκαν για τη δημιουργία μιας πραγματικά «Ευρωπαϊκής» Ελλάδας;

Ερώτηση 4η : Ποιος «κατάντησε» την Ελληνική Παιδεία ανύπαρκτη, ανυπόστατη και τελικά και Ανθελληνική; Ποιος  εμπορευματοποίησε την Ελληνική Παιδεία  και την οδήγησε στα χέρια της φοροδιαφεύγουσας παραπαιδείας; Ποιος είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Ευρωπαϊκή αλλά και στη διεθνή τους αξιολόγηση;

Ερώτηση 5η : Ποιος δημιούργησε τους κομματικούς εναγκαλισμούς με συντεχνίες και συνδικάτα καπελώνοντας και χειραγωγώντας την όποια προσπάθεια υγιούς  αντίδρασης;

Ερώτηση 6η : Ποιος έφερε την αναξιοκρατία στις ΕΔ της Πατρίδας μας προωθώντας «ημετέρους» πέραν και πάσης λογικής αλλοιώνοντας το φρόνημα και ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια και την υπόληψη χιλιάδων στελεχών;

Ερώτηση 7η : Άραγε ποιος μετέτρεψε τις ΕΔ σε «βιομηχανία» παραγωγής ρουσφετιών για τις οποίες επαίρετο  μάλιστα ο εκάστοτε Πολιτικός
Προϊστάμενος σπάζοντας το ρεκόρ του προκατόχου του ;

Ερώτηση 8η : Ποιος αποφάσιζε για την αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων για την θωράκιση και των εκσυγχρονισμό των ΕΔ; Νομίζουμε το ΚΥΣΕΑ από το οποίο μάλιστα το 2006  ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , ο οποίος συμμετέχει μόνο ως σύμβουλος  ΧΩΡΙΣ δικαίωμα ψήφου.

Ερώτηση 9η : Ποιος διέλυσε τα Ταμεία και τα Νοσοκομεία των ΕΔ με πολιτικές αποφάσεις έχοντας και την συνεπικουρία εισηγήσεων και αποφάσεων των διοικήσεων που είχαν τοποθετηθεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ως επικεφαλείς;

Ερώτηση 10η : Ποιος έχει επιδοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην προσπάθεια απαξίωσης και αμφισβήτησης του ρόλου και του έργου του Στρατού μηχανευόμενος «φαντάσματα» του παρελθόντος και αφήνοντας την Άμυνα της Πατρίδας στα χέρια διπλωματών που ο μεγαλύτερος τραυματισμός τους πιθανολογείται ότι μπορεί να είναι από ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ;

Η απάντηση είναι μία:
Θεωρούμε ότι συνυπεύθυνες είναι όλες οι Κυβερνήσεις από την έναρξη της Μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα υφαρπάζοντας την ψήφο του Ελληνικού Λαού με ψεύτικες υποσχέσεις και δημιουργώντας ένα πλέγμα «παντός καιρού», ισχυρότατων δεσμών πελατειακού τύπου

Κε Υπουργέ
σας εγκαλούμε στην τάξη και σας υπενθυμίζουμε ότι η Στρατιωτική Τιμή είναι Δημόσιο Αγαθό και εσείς το προσβάλλατε.
Ελπίζουμε ότι συνειδητοποιώντας το μέγεθος του ατοπήματός σας θα ζητήσετε ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλους του υπηρετούντες σήμερα αλλά και από αυτούς που υπηρέτησαν στο παρελθόν στις ΕΔ της Πατρίδας μας Στρατιώτες και Στελέχη γιατί κε Υπουργέ οι ΕΔ αυτής της Χώρας έχουν Αξιωματικούς , Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες-Ναύτες και Σμηνίτες και ΟΧΙ ένστολους Πολίτες.
Είναι κρίμα Κε Υπουργέ να βλέπει κανείς στη γειτονική δημοκρατική Ιταλία  την Ισπανία ή τη Νορβηγία, χώρες που δεν κινδυνεύουν από κανένα , τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο τα ε.ε όσο και τα ε.α  να  χαίρουν της ύψιστης τιμής τόσο από την πολιτεία όσο και την κοινωνία για την πολύπλευρη προσφορά τους προς την Πατρίδα και εδώ να αισθανόμαστε στο σβέρκο μας το εκδικητικό μένος κάποιων που συνδέουν την έννοια της αναγνώρισης της προσφοράς των Στελεχών των ΕΔ με τα προσωπικά τους απωθημένα.
Εμείς ως Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια και τα δικαιώματα των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς και των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων μας αντιστεκόμενοι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης και λάσπης από όσο «ψηλά» κι αν προέρχεται.

Δεν είμαστε συνδικαλιστικοί «υπάλληλοι» κανενός.

Ανεξάρτητοι ξεκινήσαμε και έτσι θα παραμείνουμε
Είμαστε σκεπτόμενοι Έλληνες οι οποίοι δώσαμε όρκο να υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα και τους Νόμους της Δημοκρατικής και ευνομούμενης Πατρίδας μας.

Κε Υπουργέ
Η επί 18μηνο και πλέον παρουσία σας στο ΥΠΕΘΑ δεν μας έχει πείσει ότι έχετε αντιληφθεί τα υπάρχοντα  προβλήματα των στελεχών των ΕΔ,  ιδιαίτερα του ΣΞ,  διότι δυστυχώς δεν κάνατε καμία ενέργεια για τη επίλυσή τους.

Στην ομιλία σας στη Βουλή ασχοληθήκατε με τις Ενώσεις Αποστράτων και αποφύγατε επιμελώς να μας αναλύσατε τον τρόπο με τον οποίο ενεργείτε για την επίλυση των επίκαιρων και φλεγόντων  προβλημάτων  που ταλανίζουν τα στελέχη των ΕΔ.

Ούτε λέξη για την «ταμπακιέρα»

Απέχετε πολύ της πραγματικότητας αν νομίζετε ότι προβλήματα  όπως το ΜΤΣ, το ΒΕΑ, τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ,το ΝΙΜΙΤΣ, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις εισφορών και όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα που παίρνονται εις βάρος μας απασχολούν μόνο τα «μιάσματα τους αποστράτους»  Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσαμε ότι η επιχειρούμενη προσπάθεια αποκοπής των εν ενεργεία συναδέλφων μας από εμάς τους ευρισκόμενους στην αποστρατεία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Τα στελέχη των ΕΔ κε Υπουργέ, είναι ταγμένα να υπηρετούν, ύψιστα αγαθά και να φυλάτουν «Θερμοπύλες» είτε ευρισκόμενα στην ενέργεια είτε στην αποστρατεία καθόσον η ιδιότητα του στρατιωτικού τον ακολουθεί δια βίου και εκπνέει ταυτόχρονα με το βιολογικό του  θάνατο.

Για την Α.Κί.Σ
Ο Πρόεδρος της προσωρινής ΔΕ

Ανχης ε.α Χρήστος Γ. Χρηστίδης”

Δημοσίευση σχολίου

Blogger