Το κίνημα 15-M στην Ισπανία, το οποίο επικρίνει την ανεργία και την διαφθορά στη χώρα, πραγματοποίησε νέες πορείες στην διάρκεια της νύχτας, ενώ η αστυνομία εμπόδισε πάνω από 1.000 διαδηλωτές να εισέλθουν στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης. Αστυνομικοί εμπόδισαν επίσης διαδηλωτές να εισέλθουν σε...
κτίρια της βουλής και αναφέρθηκαν σποραδικοί διαπληκτισμοί. Σύμφωνα με το ισπανικό ραδιόφωνο, ένας άνθρωπος τέθηκε υπό κράτηση.

Νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα. Οι διαδηλωτές αποπειράθηκαν να «ανακαταλάβουν» την Πουέρτα δελ Σολ μετά την απομάκρυνση από αστυνομικούς αρκετών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει σε αυτή. Ήταν οι τελευταίοι από τους εκατοντάδες που είχαν καταλάβει την πλατεία σχεδόν για ένα μήνα, ως τα μέσα Ιουνίου. Παρόμοιοι καταυλισμοί είχαν στηθεί σε πόλεις σε όλη την Ισπανία όταν το κίνημα είχε κάνει την εμφάνισή του την 15η Μαΐου με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους. Οι κινητοποιήσεις είχαν ατονήσει τον Ιούλιο αλλά παρουσίασαν νέα έξαρση στην Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα. «Οι πολιτικοί δεν μας εκπροσωπούν και δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν όσα έκαναν», είπε μια νεαρή διαδηλώτρια νωρίς σήμερα. Το κίνημα αξιώνει να παταχθεί η διαφθορά και να δοθεί τέλος στα προνόμια των πολιτικών και στην επιρροή των χρηματαγορών στην πολιτική. Η εμφάνιση του κινήματος αποδόθηκε κυρίως στην ανεργία, η οποία ανέρχεται στο 20% και είναι η υψηλότερη στην ΕΕ. Οι διαδηλωτές έχουν εμποδίσει να πραγματοποιηθούν οι εξώσεις δεκάδων οικογενειών που δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.

Πηγή:
http://fimotro.blogspot.com/2011/08/blog-post_8993.html


Δημοσίευση σχολίου

Blogger