Με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» μέλος του «Μαύρου Μπλοκ» -μια ιταλικής ομάδας τοποθετούμενης στον αναρχικό...
χώρο- ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του προετοιμάζονταν για τα επεισόδια στην Ρώμη εδώ και ένα χρόνο ταξιδεύοντας τακτικά στην Ελλάδα προκειμένου να μάθουν τον «ανταρτοπόλεμο» από τους έλληνες «συναδέλφους» τους.
Η Repubblica τον αναφέρει μόνο με το αρχικό «Φ». Τον συστήνει δε ως ένα 30χρονο νέο, από τη νότια περιοχή της Απουλίας, πτυχιούχο, με επισφαλή εργασία και πάνω απ’ όλα αγανακτισμένο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Φ. ήταν μεταξύ εκείνων που τοπερασμένο Σάββατο διέλυσαν την Ρώμη. Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι πρόκειται μόνο για την αρχή του «πολέμου».
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά εάν είχαν προετοιμαστεί, ο Φ. χαμογελά και δηλώνει «Κάναμε μάστερ στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια εξηγεί: «Εδώ και ένα χρόνο, μια φορά τον μήνα, φεύγαμε με πλοίο από το Μπρίντιζι…Οι σύντροφοί μας στην Αθήνα μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι το αντάρτικο πόλης είναι μια τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση». Αναλύοντας σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτή η «οργάνωση» ο 30χρονος λέει:

«Ήμασταν χωρισμένοι σε δυο φάλαγγες. Οι πρώτοι 500 ήταν οπλισμένοι στην αρχή της διαδήλωσης και είχαν ως αποστολή να καταστρέψουν την οδό Καβούρ. Άλλοι 300 φύλαγαν τα νώτα των πρώτων…Δεν θέλαμε να καταλάβουν οι μπάτσοι πόσοι ήμασταν πραγματικά….Οι μπάτσοι κάνανε αυτό που είχαμε προβλέψει.

Μας άφησαν να περάσουμε στην οδό Λαμπικάνα και όταν μας επιτέθηκαν (οι αστυνομικοί) τότε και η δεύτερη φάλαγγα των 300 άρχισε να μάχεται. Έτσι ανακάλυψαν πόσοι ήμασταν πραγματικά. Σ’ αυτό το σημείο είχαμε κερδίσει την μάχη…»

Στην συνέχεια ο 30χρονος περιγράφει πως είχαν κρύψει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όπλα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπλα για να κερδίσουν «όχι μια μάχη, αλλά τον πόλεμο» όπως τονίζει.

Αναφερόμενος ξανά στους έλληνες διδάξαντες, ο 30χρονος εξηγεί ότι οι ιταλοί ακολούθησαν όσα τους έμαθαν οι σύντροφοι από την Ελλάδα, ώστε να μπερδέψουν με τις κινήσεις τους τις δυνάμεις καταστολής και να μην κατανοήσουν οι αστυνομικοί πως κινούνται οι «φάλαγγες».

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτές οι «φάλαγγες» ο 30χρονος λέει: «Είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες των 12-15 ατόμων. Κάθε ομάδα είναι χωρισμένη σε τρία γκρουπ ειδικών. Υπάρχουν αυτοί που φροντίζουν για τον οπλισμό, εξασφαλίζοντας πέτρες, ρόπαλα και λοστούς. Υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν τα εν λόγω όπλα. Τέλος υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται με τα εκρηκτικά. Με αυτού του τύπου την οργάνωση είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε ότι τα πυρά δεν σταματούν. Πάνω απ’ όλα όμως κινούμαστε πολύ γρήγορα«.

ethnos.gr


Δημοσίευση σχολίου

Blogger