ιταλιδα,ελλαδα,οικονομια,κοσμος,Με ένα άρθρο τιτλοφορούμενο "Την Ελλάδα; Θα την...αγοράσουμε εμείς" η εφημερίδα Corriere della Sera παρουσιάζει την πρωτοβουλία μιας ιταλίδας να προωθήσει μέσω διαδικτύου την ιδέα της διάσωσης των δημόσιων αγαθών της χώρας μας που κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί.
ιταλιδα,ελλαδα,οικονομια,κοσμος,Η ιδέα γεννήθηκε στο κεφάλι της ιταλίδας Κλαούντια Μπέτιολ, τον περασμένο Ιούλιο καθώς άκουγε τις ειδήσεις στην τηλεόραση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τα πλάνα για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Τότε η Κλαούντια, μηχανικός περιβάλλοντος και μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού, κάθισε μπροστά στον υπολογιστή και λάνσαρε την ιστοσελίδα www.europeancommongoods.org ένα κάλεσμα για τη διάσωση των δημοσίων αγαθών (λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, μνημεία...)

"Μαζεύουμε υπογραφές ώστε να ακουστούμε στις Βρυξέλλες. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε ένα σεβαστό αριθμό για να μην πουν ότι είμαστε λίγοι πολίτες, αλλά ένα κίνημα" λέει στην Corriere della Sera η Κλαούντια και συμπληρώνει ότι στόχος είναι να ταρακουνηθούν οι πολιτικοί και να ξυπνήσει μέσα τους η επιθυμία "να συνεχίσουν να χτίζουν και όχι να καταστρέφουν την Ευρώπη".
Οι οπαδοί του κινήματος αυξάνονται καθημερινά. Απλοί πολίτες, φοιτητές, συγγραφείς, καθηγητές, ακόμη και πολιτικοί, μέλη της ευρωβουλής, προσυπογράφουν το μανιφέστο της διάσωσης της δημόσιας περιουσίας (το οποίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά) δηλώνοντας παράλληλα διαθέσιμοι να προσφέρουν τον οβολό τους για την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα ο οποίος θα σώσει "την κληρονομιά της Ελλάδας που πωλείται σε τιμές…ευκαιρίας σε ιδιώτες χωρίς καμία ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το γενικό καλό" όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

http://www.nea-epohi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger