Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Σημέρα πια δίνονται αρκετά απλόχερα οι απειλές. Μεγαλώνουν οι φόβοι και οι φοβίες  μας,  ενώ  γύρω  έχουν καταρεύσει: Δημοκρατίες, κράτη, βασίλεια, θεσμοί, αλλά κυρίως οι "ανταγωνισμοί".
 Στην εποχή της απομυθοποίησης του κατακτητή, ανθεί ο κόσμος των ζητιάνων. Η απόκρυφη γοητεία του Οράματος απαξιώθηκε επικίνδυνα ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο. Άραγε πόσο απέχει το όραμα από την τρέλα;
Πολλοί συνανθρωποί μας βλέπουν Οράματα, όμως ένας στο εκατομμύριο είναι πραγματικός Οραματιστής.  Δηλαδή, για την εκμαυλισμένη κοινωνία μας είναι τρελός, μιας και τέτοιες καταστάσεις είναι συνυφασμένες με τρελάδικα και άλλα παρόμοια ευαγή ιδρύματα.
Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρελοί που δεν πειράζουν κανέναν. Ωστόσο ένας πραγματικός Οραματιστής είναι ένα επικίνδυνο είδος για το Σύστημά τους, διότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.
Έτσι, τα γνωστά ΜΜΕ έχουν καταφέρει να συνομωτούν εναντίον της συλλογικής συνείδησης, διαμέσου του γνωστού μηχανισμού : " αρχική επιβολή συγκεκριμένων προτύπων και κατόπιν ανατροπεί αυτών ", σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του Συστήματος.
Φανταστείτε πόσες τέτοιες περιπτώσεις εξαφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Σ ' ένα τέτοιο καλά οργανωμένο σύστημα το πρώτο πράγμα που ελέγχεται  είναι ο "μηχανισμός της σκέψης". Έτσι τα σχολεία προάγουν ανθρώπους που δεν μαθαίνουν να σκέφτονται, παρά μόνο να "παπαγαλίζουν" συσσωρευμένες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που αναγκαστικά τις δεχόμαστε και, δημιουργούν μέσα μας ένα πελώριο "τείχος". 
Η αλήθεια και το ψέμα  πια δίνεται σ' ένα μίγμα με ακαθόριστη αναλογία. Το ίδιο συμβαίνει σ' όλες τις πληροφορίες που δίνει το σύστημα, είτε απλόχερα από μόνο του, είτε από δικούς του ανθρώπους.
Η "μειοψηφία" των ανθρώπων  που υποτίθεται  πως έχει "ψαχτεί" σ' όλα αυτά και αντιδρά με το δικό της τρόπο. Δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος αυτής, χωρίς να το έχει καταλάβει πράττει υπέρ του συσήματος, ενώ οι υπόλοιποι της "μειοψηφίας" είναι "μονάδες" που δεν μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους . Το ζήτημα αυτό είναι πολύ μεγάλο, αλλά να πω μόνο τούτο, μην σταματάτε ποτέ την προσπάθεια. Όσοι σας λένε σταματήστε για τον άλφα ή βήτα λόγο, είναι για το καλό σας μην τους ακούτε, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη....


Δημοσίευση σχολίου

Blogger