Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου



Υπάρχει μια ιδιάζουσα μορφή ύπνωσης που την ονομάζουμε ύπνωση της "όρασης". 
Σε αυτή την περίπτωση ο μυημένος έχει διέλθει σε βαθιά ύπνωση,  είναι εντός  του  φυσικού του σώματος, που είναι σκληρό, ακίνητο και εντελώς άκαπτο. Εδώ, λοιπόν,  ο μυημένος είναι ικανός να παρατηρεί προς κάθε κατεύθυνση, όπως εάν κοιτούσε μ' ένα ισχυρό τηλεσκόπιο. Επαναλαμβάνουμε πάλι πως δεν εγκαταλείπει το φυσικό του σώμα, εκτός κι αν έχει εκπαιδευτεί στην έκσταση της προβολής. Αλλά και στην έκσταση της προβολής πάλι το σώμα παραμένει ακίνητο, τότε το συνειδητό μέρος ξεφεύγει δίχως έλεγχο και, η βιολογική ζωή παίρνει πιο αργή ροή. Διότι το φυσικό σώμα χαλαρώνει και η αναπνοή ελαττώνεται με αποτέλεσμα να μειώνονται οι καρδιακοί παλμοί.

Βέβαια, η βαθιά έκσταση  επιτυγχάνεται διαμέσου του υπερβατικού διαλογισμού και παρουσία έμπειρου ειδικού.
Γενικότερα πάντως αποφύγετε μην ασχολείστε με τέτοια με επιπολαιότητα κι αν δεν υποστεί, o ασκούμενος,  εξαγνιστική διαδικασία καθαρμού των σκέψεων.  
Είμαστε αντίθετοι με την ύπνωση για το λόγο ότι είναι επικίνδυνη. Αλλά αν υπάρχει σοβαρός λόγος να ασχοληθεί κάποιος με την βαθιά έκσταση και την ύπνωση, τότε προτείνουμε να ασκηθεί πρώτα με την αυτούπνωση....

Δημοσίευση σχολίου

Blogger