Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους ξένους φοιτητές που είχαν προσαχθεί τα μεσάνυχτα αφέθηκε ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του απήγγειλε καμία κατηγορία.

Δεν είναι γνωστό εάν η ασφάλεια θα προχωρήσει ή όχι σε διαδικασία απέλασης των ξένων φοιτητών, που προσήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τις διαμαρτυρίες.
Ο φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης που προσήχθη μαζί με άλλους ξένους υπηκόους, ανάμεσά τους κι άλλοι φοιτητές, βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ οι προσαχθέντες ξένοι υπήκοοι ήταν ένας Έλληνας, δύο Γάλλοι, ένας Αμερικανός, ένας Γερμανός και δύο Ιρανοί.
Ο Γκιουλέρ πρόσθεσε ότι από αυτούς οι τέσσερις θα απελαθούν και οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι, δίχως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι προσαγωγές έγιναν κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη.
Δημοσιεύματα ήθελαν τον έλληνα φοιτητή, καθώς και άλλους ξένους υπηκόους που προσήχθησαν, να έχουν διπλωματικό διαβατήριο, κάτι που διαψεύστηκε από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό.

Νewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger