Η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν μυστικά από το περασμένο έτος, σε βάσεις στην Ιορδανία και την Τουρκία Σύρους αντάρτες, αναφέρει, δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Los Angeles Times.
Στελέχη του ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης τουλάχιστον δύο εβδομάδων, τα οποία περιελάμβαναν ασκήσεις με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, δήλωσαν στην εφημερίδα ένας Αμερικανός αξιωματούχος και ένας διοικητής των σύρων ανταρτών.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Καρνεϊ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των Los Angeles Times, καθώς επίσης αρνήθηκε να περιγράψει τι είδους όπλα θα μπορούσαν να παράσχουν στους αντάρτες οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Το σημαντικό σημείο είναι ότι, λόγω των ενεργειών που έχουμε δει από το καθεστώς Άσαντ, έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε το εύρος της βοήθειάς μας προς την ''αντιπολίτευση'', και έχουμε ήδη γίνει απολύτως σαφής σχετικά με αυτό, κατά τους τελευταίους μήνες», είπε. 
Πλέον είναι ξεκάθαρο ποιοι κρύβονται πίσω από τους φανατικούς ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν σφάξει χιλιάδες ανθρώπους στη Συρία. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger