Διέρρευσε το επικρατέστερο σχέδιο του φιλόδοξου προγράμματος κατασκευής τουρκικού stealth μαχητικού 5ης γενιάς TF-X, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν θα εγκρίνει μέχρι τον Ιούνιο τα σχέδια, καθώς οι αρμόδιες επιτροπές έχουν ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις τους και έχουν καταλήξει ποιο από τα τρία υποψήφια σχέδια θα προκριθεί (στην Ελλάδα ακόμα αναμένουν το κονδύλι για το ελατήριο της καλύπτρας των ελικοφόρων εκπαιδευτικών Τ-6)!
Η έκπληξη είναι ότι απεικονίζεται ένα δικινητήριο μαχητικό, υψηλών αποδόσεων, πολλαπλού ρόλου, μάλλον, παρά ένα πιο "εύκολο" μονοκινητήριο προορισμένο βασικά για αποστολές αέρος-αέρος και χαμηλού κόστους.
Πλέον, ο λόγος περνάει στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας, της οποίας προΐσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας (ηγέτης του SSM, ο αποτελεσματικός Μουράτ Μπαγιάρ), ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι.
Η Τουρκία έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τη σουηδική Saab κατασκευάστρια του JAS 39 Gripen. Παράλληλα, συνεχίζεται η σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή επιβατικού αεροσκάφους 60-120 θέσεων, ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη βρίσκεται στην ατζέντα του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου προς έγκριση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger