Τουρκικά πυροβόλα των 155 χλστ. Firtina έβαλλαν σήμερα κατά ενός κομβόι ισλαμιστών ανταρτών που συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», (ISIL: Islamic State of Iraq and the Levant) σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων. 
Αφορμή στάθηκαν τρία βλήματα όλμων  που έπεσαν στο τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο στην πόλη Κίλις, καθώς συγκρούονταν ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού  με την ισλαμική ομάδα.
Το τουρκικό πυροβολικό απάντησε στους μαχητές της Αλ Κάιντα σήμερα με πυρά, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο των ισλαμιστών της Συρίας.
Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού δεν αναφέρει για νεκρούς, αλλά επισημαίνει ότι  τρία οχήματα των ισλαμιστών ανταρτών καταστράφηκαν.
Χθες, η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) εξαπέλυσε με μαχητικά F-16, πλήγμα εναντίον αυτοκινητοπομπής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη…
 
Πρόκειται για οργάνωση που διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα, η οποία φέρεται να τέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής Αεροπορίας, μετά από πυρά (όλμος σύμφωνα με άλλη εκδοχή) που δέχθηκε στρατιωτικό φυλάκιο στην Τουρκία από μαχητές της ISIL. Φέρονται να καταστράφηκαν ένα φορτηγό, ένα φορτηγάκι και ένα λεωφορείο, αν και ουδείς μιλά για απώλειες…
 
Ορισμένα μέσα μιλούν για σημαντική κλιμάκωση ανάμεσα στην Τουρκία και τους ισλαμιστές μαχητές, αν και εμείς θα υιοθετήσουμε τακτική αναμονής, καθότι υπάρχουν στοιχεία στην επίθεση που δε μας πείθουν και παραπέμπουν σε σκηνοθεσία…
 
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης βέβαια αναφέρονται σε συνέδριο που διεξήχθη με αντικείμενο τα θέματα ασφαλείας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ (A’ MAN), υποστράτηγος Αβί Κοτσαβί, έδειξε χάρτη όπου σε τρία σημεία της τουρκικής επικράτειας, υποστηρίζοντας ότι εκεί βρίσκονται βάσεις της Αλ Κάιντα! 
Νωρίτερα οι Τουρκομάνοι της Συρίας ζήτησαν τη βοήθεια της Τουρκίας για να σταματήσουν τη μετακίνηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) προς τις περιοχές τους.
Ο Huseyin Abdullah Dede, αναπληρωτής πρόεδρος της Συνέλευσης των Τουρκομάνων στο Χαλέπι της Συρίας, ζήτησε από την κυβέρνηση της Τουρκίας, τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.
«Δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες στη Συρία», δήλωσε ο Abdullah Dede,  «Ο λαός μας  έρχεται στην πλευρά των συνόρων Συρίας- Τουρκίας, λόγω των συγκρούσεων στην περιοχή. Θέλουμε να μείνουμε στις πατρίδες μας και δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος σε κανέναν».
Ο Dede υποστήριξε ότι το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί στη Γενεύη-2, ώστε να μπορούν να γίνουν λωρίδες ανθρωπιστικής βοηθείας στις αποκλεισμένες περιοχές του συριακού Τουρκμενιστάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα, μέχρι στιγμής, σημειώνει το δημοσίευμα του Dunya Bulteni.
Επίσης,  ο Hamis Turk,  εκπρόσωπος της πόλης Γκαζιάντεπ, ανέφερε ότι οι Σύριοι Τουρκομάνοι πολεμούν μόνοι τους Ισλαμιστές και χρειάζονται τη βοήθεια της Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger