Από τον Τάσο Τσιφόρο
Ο πρώτος σταθμός για κάθε υποψήφιο που... σέβεται τον εαυτό του είναι μία επίσκεψη από το πολιτικό γραφείο της Παναγή Κυριακού, στο πλάι της Αμερικανικής Πρεσβείας. 
Εκεί που ο Κώστας Καραμανλής, πάντοτε με την τηλεόραση ανοικτή σε κάποιο ειδησεογραφικό σταθμό, υποδέχεται τους περισσότερους από όσους ζητούν να τον δουν. Και αυτή την περίοδο είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσο συνήθως. 
Άλλωστε και μόνον η... πληροφορία ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος διατηρεί ισχυρή την απήχησή του στην γαλάζια βάση, αντιμετωπίζεται και ως πλεονέκτημα στην επικείμενη αυτοδιοικητική μάχη. Οι πληροφορίες γι αυτές τις συναντήσεις σπανιότατα βγαίνουν από την πλευρά Καραμανλή. Συνήθως είναι η άλλη πλευρά που κοινοποιεί το γεγονός. Όπως συνέβη τις τελευταίες ημέρες όταν και οι πολιτικές και παραπολιτικές στήλες γέμισαν με συναντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού με «επίσημους» και «αντάρτες» υποψηφίους. 
Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκε με τον πρώην Πρωθυπουργό τη Δευτέρα. Και όπως αποκάλυψε το Newpost, το αντικείμενο της συζήτησης δεν ήταν μόνον η... «ευχή» Καραμανλή για καλή επιτυχία. Στο τραπέζι έπεσε, από πλευράς Σπηλιωτόπουλου, και η τάση κάποιων στελεχών με καραμανλικές αναφορές να μην πειθαρχήσουν στην κεντρική γραμμή αλλά να στηρίξουν «αντάρτικα» ψηφοδέλτια. Και προφανώς το ενδιαφέρον του Άρη επικεντρώνεται στην Αθήνα... 
Στην πληροφορία απάντησε άμεσα ο Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας ότι ο ίδιος συνάντησε τον Καραμανλή πριν καν ζητήσει το χρίσμα από τον Αντώνη Σαμαρά! 
Χθες το απόγευμα, εξάλλου, κοινοποιήθηκε από τη θεσσαλονίκη η συνάντηση που είχε, μία ημέρα νωρίτερα, και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Γ. Ιωαννίδης με τον πρώην Πρωθυπουργό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ωστόσο το επιτελείο του κόουτς δεν ήθελε να φανεί ότι η ημέρα του υποψηφίου «μοιράστηκε» μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή και γι αυτό περίμενε ένα 24ώρο πριν την κοινοποιήσει.
Με στυλ Κακλαμάνη απάντησε και η πλευρά Τζιτζικώστα, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους «καραμανλικούς». Ναι, ναι... και αυτός, όπως δηλώθηκε από συνεργάτες του, συνάντηση τον κ. Καραμανλή την προηγούμενη εβδομάδα.

 «Ο Καραμανλής δεν δίνει χρίσμα»

«Ο Πρόεδρος συναντά τους περισσότερους που ζητούν να τον δουν, ιδίως όταν πρόκειται για στελέχη του κόμματος αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνει χρίσματα» σχολιάζουν συνομιλητές του το μπαράζ αποκαλύψεων για τα ραντεβού του κ. Καραμανλή με υποψηφίους. Σχετικά με το τι ο ίδιος θα πράξει, επαναλαμβάνουν το περί «μη χρίσματος», ωστόσο υπενθυμίζουν, υπαινικτικά, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός κινείται απολύτως θεσμικά και παραταξιακά από την πρώτη στιγμή που παρέδωσε τη θέση του Προέδρου της Ν.Δ. στον διάδοχό του. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ακόμη και μία σύντομη συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό μόνον χρήσιμη θα τους είναι. Άρα ένα είναι βέβαιο ότι πολλοί θα επιδιώξουν να τον συναντήσουν και αρκετοί εξ αυτών θα το κοινοποιήσουν κιόλας. 
Άλλωστε, ο Καραμανλής μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπορεί να είναι τα σημεία αναφοράς της παράταξης, ωστόσο δεν είναι τα μόνα. Προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τον οποίο συναντήθηκε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης φροντίζοντας αυτό να γίνει γνωστό στα ΜΜΕ αλλά και στελέχη με βαρύ αποτύπωμα στην πρωτεύουσα και τη Δημαρχία, όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος, βλέπουν, επίσης, τη λίστα με τα αιτήματα να αυξάνεται...