Όλοι οι άνθρωποι είναι συγχρόνως δάσκαλοι και μαθητές του εαυτού τους, αλλά και του συνόλου. Αυτό σημαίνει πως όλοι εκπαιδεύονται και όλοι δίνουν μαθήματα ανάλογα με τους σκοπούς τους. Ο καθένας όμως αποτελεί μια μοναδικότητα, έχει ένα δικό του μονοπάτι ολοκλήρωσης. Έχει την δική του αλήθεια. Για να την εκφράσει όμως και να καταφέρει να φτάσει στο στόχο του χρειάζεται το σύνολο, την ενότητα.
Αρχικά την ενοποίηση των δικών του δυνάμεων, σε συνάρτηση όμως με τις δυνάμεις του όλου. Έτσι ανοίγεται ο δρόμος για την πραγμάτωση του σκοπού του καθενός, κανείς δε μπορεί να πορευτεί μόνος, γιατί αποτελεί μέρος όλου του συστήματος. Αποτελεί μέρος όλης της δημιουργίας, συνδέεται με όλα, επηρεάζει και επηρεάζεται από όλα.
panagiota-pnevmatikes-epikliseisΕίναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μέσα στη δημιουργία του πλάνου μας υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια, εργαλεία για να φέρει σε πέρας η ψυχή το έργο της, έρχεται πάντα προετοιμασμένη για ό,τι καλείται να αντιμετωπίσει. Ποτέ δεν είναι μόνη έχει τα πάντα, όλα όσα χρειάζεται και αν υπάρχει κάπου δυσκολία είναι η δική της πρόκληση, δοκιμασία και επιλογή, κανείς άλλος δεν έχει την ευθύνη, από κανέναν δεν απειλείται. Αυτή η γνώση είναι απαραίτητη για όλους, είναι κοινή για όλους. Πίσω από την κάθε δημιουργία κρύβεται σοφία, φως και αγάπη, κανείς δεν είναι μόνος σε αυτό το ταξίδι.
Όλοι έχουμε τις δικές μας προστατευτικές ενέργειες καθώς και τους κατάλληλους ανθρώπους κοντά μας, έτοιμους να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά. Οι προστατευτικές ενέργειες είναι αγγελικές μορφές, πνευματικοί οδηγοί και δάσκαλοι που περιμένουν υπομονετικά τη συνειδητή πρόθεση, την αποδοχή και την άδεια, μια δική μας ενεργοποίησή και αφύπνιση, τότε η υποστήριξη είναι μεγάλη και η διαδικασία γίνεται όσο το δυνατό ανώδυνη.
Όλα ορίζονται από τον καθέναν, από εμάς εξαρτάται, από τις αντιστάσεις μας, πόσο έτοιμοι είμαστε να παραδώσουμε τον έλεγχο και να παραδοθούμε με εμπιστοσύνη. Πόσο πιστεύουμε στη δύναμή μας, εάν έχουμε θάρρος να δούμε την αλήθεια του εαυτού μας. Πόσο πραγματικά θέλουμε να απαλλαγούμε από τις ενέργειες του παρελθόντος, οδηγώντας τη ζωή μας με καθαρότητα, διαφάνεια και ελευθερία. Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αποδεχτούμε και να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας, με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες του. Αναγνωρίζοντας το θεό μέσα μας, αποδεχόμαστε και τη δύναμη του δημιουργού που κατέχουμε. Γινόμαστε οι ίδιοι αγάπη και αυτό εκδηλώνουμε γύρω μας. Μπαίνοντας έτσι στο φωτεινό μονοπάτι μας, στην τροχιά του δικού μας σύμπαντος, στη συγχρονικότητα της δικής μας ενεργειακής ροής και δημιουργίας.
Όταν γινόμαστε ακέραιοι, αυτόφωτοι, αυτούσιοι, αληθινοί, ένα με όλα, μπαίνουμε μέσα στη συμπαντική ροή, σε μια ενέργεια συγχρονικότητας, η οποία φέρνει μπροστά μας απίθανες συμπτώσεις, ιδιαίτερα γεγονότα, καταστάσεις και τους κατάλληλους ανθρώπους για να ζήσουμε αυτό που είμαστε Αγάπη.
panagiota-pnevmatikes-epikliseisΌλα τα παραπάνω είναι μια περιεκτική αναφορά για την εργασία της ψυχής σε συνδυασμό με την ενσάρκωσή της ως άνθρωπος, καταλαμβάνοντας μια μοναδική θέση στο γήινο πεδίο. Παράλληλα ενωμένη με το όλον. Είναι η θεμελιώδης αρχή για την οικοδόμηση της ψυχής. Για την συνειδητή ανύψωση σε ανώτερα πνευματικά πεδία όχι μόνο ως πνεύμα αλλά και ως ενσαρκωμένη οντότητα πάνω στη γη.
Είναι πολλαπλά τα στοιχεία που αφορούν το ταξίδι της ψυχής αλλά και την ανθρώπινη προσωπικότητα, που για την ανάλυση του καθενός χρειάζονται πολλά και διαφορετικά είδη βιβλίων. Όλα όσα γράφονται συνήθως προσφέρουν τη βασική πληροφόρηση στα θέματα που αναφέρουν, επίσης ανοίγουν ορίζοντες γνώσης και άλλες οπτικές αντίληψης. Η πλήρης γνώση όμως έρχεται πάντα μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες, την ατομική εκπαίδευση, τα βιώματα και την εσωτερική αναζήτηση του καθενός.
θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι σε κάποιο χρονικό σημείο της ύπαρξής τους έχουν δουλέψει με τις ενέργειες, αφού είναι μέρος από τη δική τους υπόσταση. Δεν είναι κάτι άγνωστο για κανέναν, απλά είναι ξεχασμένο.
Η πιο γενική αναφορά που γίνεται σε ό,τι αφορά την κάθαρση, εκτός των άλλων απαιτείται και για την κατανόηση των επικλήσεων που ακολουθούν.
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που στο ξεκίνημα ή πάνω στο δρόμο της δικής τους αφύπνισης και αναζήτησης, χρειάζονται κάποιες πληροφορίες για να συνεχίσουν, σίγουρα όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρουν και περισσότερα, ανάλογα με την εστίαση του καθενός και το θέμα που τον αφορά.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος χρήσης, ο καθένας είναι δάσκαλος του εαυτού του στο τι ακριβώς η ψυχή του χρειάζεται, ας απευθυνθεί στην καρδιά και ας πράξει όπως νιώθει. Η δική μου εμπειρία μου έδειξε πως για κάθε θέμα που δουλεύουμε χρειάζεται να δίνουμε στον εαυτό μας τον χρόνο και τον χώρο που έχει ανάγκη για να το διαχειριστεί. Να παρατηρήσει, να αντιληφθεί τις συμπεριφορές του ώστε να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται, αλλά και να αναγνωρίσει μέσα από τις αλλαγές την εξέλιξή του.
panagiota-pnevmatikes-epikliseis (2)Επίσης λίγο πριν μπει σε μια διαδικασία κάθαρσης είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε ησυχία, να ενώσει το νου με την καρδιά και να επικαλεστεί τις δικές του προστατευτικές ενέργειες γύρω του. Έτσι ώστε να ενδυναμώνει κάθε φορά το κανάλι της προστασίας του. (η προστασία αφορά κυρίως δικές μας ενέργειες, που δημιουργούνται μέσα από αρνητικά συναισθήματα και αφήνουν κενά ώστε να εισχωρήσουν κι’ άλλες)
Η πιο δυνατή επίκληση για κάποιον είναι αυτή που δημιουργεί ο ίδιος για τον εαυτό του. Γιατί είναι μέσα από την δική του πίστη και θέληση, μέσα από την αλήθεια του. Είναι προσαρμοσμένη στη δόνησή του, ώστε να ηχεί απόλυτα στην καρδιά του, είναι χρωματισμένη με τα χρώματα της ψυχής του. Είναι το στίγμα του, το σημείο αναφοράς του πάνω στον πλανήτη, ο φάρος που εκπέμπει το δικό του μοναδικό φως σε όλο το σύμπαν.
Όλες όσες έχουν γραφτεί αποτελούν απλά μια βάση, ο καθένας μπορεί με καθοδήγηση πάνω σε αυτή τη βάση να προσαρμόσει και να δημιουργήσει τη δική του προσωπική, κατάλληλη για εκείνον. Μπορεί επίσης κατανοώντας το σκοπό να δημιουργήσει εξ αρχής αυτή που χρειάζεται, στηριζόμενος στη μοναδικότητα της αλήθειας του, της ψυχής, και του πνεύματός του.
Για ό,τι και να κάνει έχει την απόλυτη στήριξη που χρειάζεται, ώστε να μάθει τον εαυτό του και να βελτιώσει τη ζωή του. Αρκεί η θεμελιώδης αρχή της πρόθεσής του με τη συνειδητή άδεια του, να είναι η αγάπη, η ανιδιοτέλεια και η υπηρεσία του φωτός.
Η πρώτη επίκληση που δίνεται είναι και η βασικότερη, είναι η ένωση με τον ανώτερο εαυτό, η σύνδεση, από εκεί ξεκινούν όλα. Στην συνέχεια ακολουθούν και οι υπόλοιπες οι οποίες αφορούν, τις θεμελιώδεις εργασίες που έχει να κάνει ο άνθρωπος ώστε να θεραπεύσει, να φωτίσει και να εξελίξει τον εαυτό του, αλλά κυρίως να βρει την πραγματική θεϊκή ουσία και δυναμική μέσα του!

Δημοσίευση σχολίου

Blogger