Για μεγάλη σεισμική δόνηση στον πυθμένα της θάλασσας σε περιοχή ανάμεσα στο Βιετνάμ και τη Μαλαισία, δύο περίπου ώρες μετά την εξαφάνιση του αγνοούμενου Boeing, κάνουν λόγο Κινέζοι ερευνητές.
Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα όσα αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ερευνητές του κινεζικού Πανεπιστημίου Επιστημών υποστήριξαν ότι «ο σεισμός στον πυθμένα της θάλασσας ενδεχομένως και να προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους. Κι αν ισχύει αυτό, η βύθιση ήταν καταστροφική, δεδομένου του μεγέθους του σεισμού».
Η δόνηση εντοπίστηκε 115χλμ. βορειανατολικά του σημείου από όπου χάθηκε κάθε επαφή με το αεροσκάφους και καταγράφηκε από σεισμογράφους στη Μαλαισία.
Την ώρα, πάντως, που οι μαλαισιανές αρχές υποστηρίζουν ότι κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εντοπίσουν το Boeing, οι Κινέζοι τους κατηγορούν για μη παροχή επαρκών πληροφοριών σχετικά με την πορεία των ερευνών.
Σε ό,τι αφορά στις υποθέσεις σχετικά με την πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος, οι περισσότεροι ερευνητές συγκλίνουν στο ότι είχε ξεκινήσει να επιστρέφει στην Κουάλα Λουμπούρ. Αρχίζει, δε, να κερδίζει έδαφος μια άποψη, σύμφωνα με την οποία επιβάτης του Boeing με γνώσεις χειρισμού αεροσκαφών, πήρε το πηδάλιο στα χέρια του και κατ' επέκταση είναι ο υπεύθυνος της ξαφνικής αλλαγής πορείας του.
Στις έρευνες για τη λύση του μυστηρίου συμμετέχουν πλέον τόσο η NASA με κάμερα που είναι τοποθετημένη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όσο και ο... Γιούρι Γκέλερ.
g
Ο γνωστός πνευματιστής αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί η βοήθειά του, ενώ δεν έκρυψε ότι μία από τις βασικές θεωρίες του είναι ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger