Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αναβάθμισης φέρεται να επιβεβαιώνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει πλέον την ελληνική οικονομία σε Β από Β-.

Οπως υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, το προσχέδιο της έκθεσης, εκτός από την αναβάθμιση της αξιολόγησης σε Β, η προοπτική της Ελλάδας διατηρείται θετική.

Ο διεθνής οίκος επικαλείται για την αναβάθμιση το πρωτογενές πλεόνασμα, την βελτίωση της πορείας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, την υποχώρηση του βραχυπρόθεσμου ρίσκου ρευστότητας της χώρας, την επιστροφή στις αγορές και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Επίσης, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με 0,5% φέτος και 2,5% το 2015. Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη έκθεση για την αναθεώρηση της Ελλάδας από τη Fitch αναμένεται αύριο, 23 Μαΐου.

Κατά την πρόσφατη ανάλυσή του για την ελληνική οικονομία, ο οίκος είχε δει αρκετά θετικά στοιχεία όπως για παράδειγμα την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, αλλά και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, είχε επισημάνει το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας η οποία θα επιβάρυνε τη πορεία εφαρμογής του προγράμματος.www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger