Η οικογένεια ενός Νιγηριανού τον έκλεισε σε ψυχιατρείο όταν εκείνος τους δήλωσε ότι δεν πιστεύει στον Θεό, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον δικηγόρο του.

Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο, η οποία από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο σαρία.

Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία», δηλαδή άρνηση της ισλαμικής πίστης, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο. Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του.

«Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο προς το παρόν Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν», προσέθεσε.

Ο κ. Μπέλο συμπλήρωσε ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του πελάτη του από το νοσοκομείο. Η εν λόγω υπόθεση εξετάζεται επίσης από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger