Δύο Aμερικανοί πολίτες, επιβεβαιώθηκε πως βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς στρατιώτες του Ισραήλ, κατά τη χειρότερη ως τώρα ημέρα της εισβολής στη Γάζα, χτες, όταν 87 Παλαιστίνιοι και 13 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι Aμερικανοί πολίτες είχαν ενταχθεί στην «ταξιαρχία Γκολάνι» των «ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων» και βρήκαν τον θάνατο κατά τις επιχειρήσεις στη συνοικία Σεντζάια.

Ο Μαξ Στάινμπεργκ, 24 χρόνων, κάτοικος της κοιλάδας Σαν Φερναντίνο της Καλιφόρνια, και ο Νισίμ Σιν Καρμέλι, 21 χρόνων, από το Σάουθ Πάντρε Άιλαντ του Τέξας ήταν Αμερικανοί υπήκοοι και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τον θάνατό τους το βράδυ της Κυριακής. Στην ανακοίνωση για τον θάνατο των δύο Αμερικανών πολιτών η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Σάκι είπε: «Προς το παρόν δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι επιπλέον».

Στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Φέισμπουκ ο Μαξ Στάινμπεργκ αναφέρει ότι κατατάχθηκε στον ισραηλινό στρατό στις 11 Δεκεμβρίου 2012 και από τις 19 Ιουλίου 2013 εντάχθηκε στους ελεύθερους σκοπευτές.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger