Μετά την Ρωσία και την Κίνα έρχεται και η Γαλλία να υποστηρίξει την έξοδο του δολλαρίου από τις διεθνείς συνναλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι έρχονται μεγάλες ανατροπές παγκοσμίως στον οικονομικό τομέα.Πολιτικοί και επιχειρηματίες της Γαλλίας θέλουν να βγουν έξω από την ηγεμονία του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές όταν οι αμερικανικές αρχές έβαλαν πρόστιμο στην BNP Paribas 9 Captureδισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει άλλες χώρες. Ο Michel Sapin, Γάλλος υπουργός οικονομικών, ονομάζει την "εξισορρόπηση" ένα από τα νομίσματα που χρησιμοποιούνται για πληρωμές παγκόσμια, λέγοντας ότι η υπόθεση της BNP Paribas πρέπει "να μας να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να χρησιμοποιούμε μια ποικιλία νομισμάτων".Είπε, σε συνέντευξή του στην Financial Times, στο περιθώριο του Συνεδρίου για τα οικονομικά το Σαββατοκύριακο: «εμείς [οι Ευρωπαίοι] πωλούμε τους εαυτούς μας σε δολάρια, για παράδειγμα όταν πουλάμε αεροπλάνα.

Είναι απαραίτητο; Δεν νομίζω. Νομίζω ότι μια επανισορρόπηση είναι δυνατή και απαραίτητη, όχι μόνο σχετικά με το ευρώ, αλλά επίσης για τα μεγάλα νομίσματα από τις αναδυόμενες χώρες, που αντιπροσωπεύουν όλο και περισσότερο το παγκόσμιο εμπόριο."Ο Christophe de Margerie, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλλίας στη μεγαλύτερη εταιρεία για την κεφαλαιοποίηση αγοράς, είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι αγορές πετρελαίου να γίνονται σε δολάρια, ακόμη και αν η τιμή αναφοράς σε δολάρια ήταν πιθανό να παραμείνει.

"Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου είναι εισηγμένη σε δολάρια", είπε. «Ένα διυλιστήριο μπορεί να λάβει την τιμή αυτή και να χρησιμοποιήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, που θα συμφωνήσουν να κάνουν την πληρωμή σε ευρώ.»

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger