Ποιες καθημερινές συνήθειες μας στερούν την οικογενειακή μας ευτυχία;

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια κοινή επιθυμία. Ψάχνουν για την οικογενειακή ευτυχία. Για την κατακτήσουν ψάχνουν σε διάφορες κατευθύνσεις. Φυσικά ο κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετική άποψη για την ευτυχία. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας στερούν την οικογενειακή μας ευτυχία και μας κάνουν μίζερους και δυστυχισμένους. Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες;

Περιμένετε πάντα την κατάλληλη στιγμή

Το ξέρουμε ότι θέλετε να αλλάξετε την ζωή σας προς το καλύτερο αλλά λανθασμένα θεωρείτε πως για να γίνει αυτό πρέπει να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή. Η κατάλληλη στιγμή δεν υπάρχει και μπορεί να μην έρθει ποτέ. Έτσι καταλήγετε να μην κάνετε τίποτα. Ή ζωή είναι τόσο μικρή για αυτό προσπαθήστε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε χωρίς δεύτερη σκέψη. .

Δουλεύετε χωρίς ενδιαφέρον

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Όμως το να δουλεύετε και να μισείτε την δουλειά σας, κάνει κακό και σε εσάς και στην οικογένειά σας καθώς είστε δυστυχισμένοι και αυτό φαίνεται. Δεν είπαμε να παρατήσετε την δουλειά σας. Απλά μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε όνειρα και φιλοδοξίες και θα δείτε ότι όλα θα ναι καλύτερα.

Ασχολείστε με την επιτυχία των άλλων

Υπάρχουν πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι γύρω μας. Είναι οι άνθρωποι που χαμογελάνε και επιτυγχάνουν σε όλα και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με τα παιδιά τους . Βλέποντάς τους, καταλήγετε να ασχολείστε με τις ζωές των ανθρώπων αυτών και να συγκρίνετε την ζωή σας και τους στόχους σας με τις δικές τους. Το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι εμμέσως επιβάλλετε στα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στην δική σας επιτυχία, στα δικά σας όνειρα και στην δική σας οικογένεια. Εσείς φτιάχνετε την δική σας μοίρα και οι αλλαγές μπορεί να συμβούν μόνο αν αποδεχτείτε την δική σας ζωή και τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας.

Ζείτε με φόβους και ανησυχίες

Ο φόβος και η ανησυχία είναι τα λάθος συναισθήματα που μπορεί να σας κάνουν να χάσετε πολλές ευκαιρίες στην ζωή σας μόνο και μόνο επειδή φοβάστε. Η οικογένειά σας ζει και εκείνη με τον φόβο και τα παιδιά σας χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να γίνουν καλύτερα. Πρέπει να διδάξετε στην οικογένειά σας (αλλά και στον εαυτό σας) να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας γιατί μόνο έτσι θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Προσπαθείτε να τα αλλάξετε όλα σε μια στιγμή

Είναι σχεδόν αδύνατον να αλλάξετε τα πάντα σε μια στιγμή . Καλύτερα θα ήταν να προσπαθήσετε να αλλάξετε τα στοιχειώδη. Αν προσπαθείτε να αλλάξετε τα πάντα αγχώνετε και την οικογένειά σας και δεν χαίρεστε τίποτα. Αν θέλετε να κάνετε την διαφορά ξεκινήστε με μικρές αλλαγές που θα σας κάνουν χαρούμενους. Αν παρατηρήσετε τις αλλαγές πρέπει να επιβραβεύσετε τα παιδιά σας για καταλάβουν ότι και οι μικρές αλλαγές αποτελούν την πραγματική ευτυχία και μας κάνουν καλύτερους.

Σας καταβάλλουν οι δυσκολίες

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι δυσκολίες είναι καινούριες ευκαιρίες για να γίνετε ακόμη πιο δυνατοί. Πρέπει και εσείς και τα παιδιά σας να βρίσκετε το κουράγιο να ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Πρέπει να κάνετε τα παιδιά σας αλλά και τον εαυτό σας να πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει και να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

Θυμηθείτε: Η οικογενειακή σας ευτυχία είναι στο χέρι μας και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποδεχτούμε. Φροντίστε λοιπόν να ξεπεράσετε τις κακές συνήθειες που σας στερούν την οικογενειακή σας ευτυχία και θα είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι…

Γκαλίτσιου Μαριάννα

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger